ERDOĞAN'DAN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

ERDOĞAN'DAN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uygulanması kararlaştırılan yeni koronavirüs önlemlerini açıkladı.

Türkiye'de 50 bini aşan günlük koronavirüs vaka sayısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün tekrar toplandı. Salgının önüne geçmek için yeni önlemlerin alınmasının kararlaştırıldığı toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pandemi ile mücadelenin devam ettiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre yeni kısıtlamalar şu şekilde kaydedildi;

Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz.

İki haftalık dönemde hedeflediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecek. Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellenmiştir.

Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir.

65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlamasını yeniden getiriyoruz.

8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecektir.

Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. (Kamuda) Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek. Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecektir.

Konaklama tesisleri ile evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilemeyecek. Oteller, sadece kendi müşterileriyle sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecek, sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacak. Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul ve toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelendi.

Yeni tip koronavirüs önlemleri hakkında detaylı bilginin İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile açıklanacağı dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlamaların yarın akşam saatlerinde uygulanmaya başlanacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler