Erdoğan’dan müjde: Ailelere 9 bin 500 TL sosyal yardım desteği verilecek

Erdoğan’dan müjde: Ailelere 9 bin 500 TL sosyal yardım desteği verilecek

29 Aralık tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal yardım desteği sağlanacak. Haneye 9 bin 500 TL sosyal yardım desteği verilecek.

DAR GELİRLİLERE SOSYAL YARDIM DESTEĞİ

29 Aralık tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir kararla, dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal yardım desteği sağlanacak. Pandemi ve ekonomik dalgalanmaların etkisiyle artan nakit ihtiyacına yanıt olarak devlet, dar gelirli vatandaşlara çeşitli yardım paketleri sunuyor. Bu yardım paketlerinin en yenisi, Resmi Gazete'de duyurulan sosyal yardım kararıdır.

ISINMA AMAÇLI KÖMÜR YARDIMI KARARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi hanelere ısınma amacıyla kömür yardımı yapacak. Bu yardım, 3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan veya kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden az olan hanelere verilecek. 2024 yılı için belirlenen kömür miktarı, bölgesel iklim koşulları ve kömürün ısıl değerleri dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenecek.

YARDIM MİKTARI VE BAŞVURU DETAYLARI

Kömür yardımı için en düşük 1 ton kömür yardımı esas alındığında, hanelere 9 bin 500 TL tutarında yardım yapılacak. Yardım başvuruları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili birimlerine yapılabilecek. Bu yardım, dar gelirli vatandaşların ısınma ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler