Eski Bakan Kuşadası'nda Anıldı

Eski Bakan Kuşadası'nda Anıldı

Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı ve Türkiye’nin ilk Adalet Bakanı Kuşadalı Mahmut Esat Bozkurt, ölümünün 76. Yıl dönümde mezarı başında anıldı. Mahmut Esat Bozkurt’un Kuşadası-Selçuk Arvalya Mevkii’ndeki Aile Kabristanı’nda bulunan mezarındaki anma

MAHMUT ESAT BOZKURT ÖNEMLİ BİR HUKUK İNSANIYDI

 

Anma töreninde konuşan Bozkurt’un torunu Prof. Dr. Gül Güner Akdoğan “Mahmut Esat Bozkurt her şeyden önce önemli bir hukuk insanıydı. Türkiye Cumhuriyeti hukukunun temellerinin atılmasına dedem Mahmut Esat Bozkurt’un büyük katkısı vardır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli silah arkadaşlarından olan Mahmut Esat Bozkurt, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması için verilen büyük mücadelede de önemli bir yer almıştır. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile Mahmut Esat Bozkurt olmak üzere o dönem Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması için mücadele veren tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyorum” dedi.

 

FİKİRLERİ BUGÜNE VE GELECEĞE IŞIK TUTMAKTADIR

 

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan ise Mahmut Esat Bozkurt’un fikirlerinin yaşatılması gerektiğini ifade ederek  “Mahmut Esat Bozkurt, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli rol üstlenmiş bir devlet adamıdır. Fikirleri bugüne ve geleceğe ışık tutmaktadır. Onun fikirlerini yaşatmayı bir görev kabul ediyoruz” dedi.

Törene katılanlar yapılan konuşmaların ardından Mahmut Esat Bozkurt’un mezarına karanfil bıraktı. Tören Mahmut Esat Bozkurt’un ruhu için okunan duaların ardından sona erdi.   

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler