Eski Koçarlı Belediye Başkanı Öztürk'e hapis şoku

Eski Koçarlı Belediye Başkanı Öztürk'e hapis şoku

FETÖ davaları ile sık sık gündeme gelen Erkan Karaarslan'dan danışmanlık hizmeti alan Koçarlı Belediyesi eski Başkanı Mutlu Öztürk'e hapis cezası çıktı. Heyet, Öztürk'ün cezasını erteledi.

Koçarlı Belediyesi eski Başkanı CHP'li Mutlu Öztürk ve 4 belediye çalışanın yargılandığı davada Aydın 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerekçeli karar çıktı.

Yeni Asır'ın haberine göre; İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi'nin daha önce hükmün bozulmasına karar verdiği dava ile ilgili iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına göre; Koçarlı Belediyesi'nce muhasebe sisteminin geliştirilmesi, hataların giderilmesi ve mali raporların oluşturulması amacı ile belediyece piyasa araştırılması yapılarak hizmet alımı yapılmasına karar verildi.

Ancak yasaya göre hizmet alımı için farklı firmalardan en düşük fiyat tekliflerinin toplanması gerekirken belediye yetkililerinin fiyat teklifi aldığı 3 firmanın da Erkan Karaaslan veya yakınlarının üzerine kurup ortağı olduğu şirketler olduğu ortaya çıktı.

"ÖZTÜRK'E HAPİS CEZASI"

Mahkeme, Karaarslan ile bağlantılı şirketlerden alınan teklifi onaylayıp sözleşmeyi imzalayan Öztürk ve piyasa fiyat araştırması tutanağını hazırlayan 4 personele 'Görevi kötüye kullanma' suçundan ceza verilmesini kararlaştırdı.

CHP'li Öztürk'e 8 ay 10 gün hapis cezası veren mahkeme, sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan dolayı mahkum olmaması, yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaate varılması gibi gerekçelerle, diğer 4 sanığa ise itiraz yolu açık olmak üzere aynı suçtan benzer hapis cezaları verilerek hükümlerinin açıklanması geri bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler