Esnaf açılmayı umut ediyor

Esnaf açılmayı umut ediyor

Bugün gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınacak kararlar ile dükkanlarını açmayı umut eden on binlerce esnaf, çalışmalarını hızlandırdı.

Dünya genelinde 3 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs, Türkiye üzerindeki etkisini 2020 yılının Mart ayından bu yana sürdürüyor. Birçok kısıtlamanın hayata geçirildiği pandemi sürecinin ise bugün gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ile birlikte sona ermesi umut ediliyor.

Aydın'da iş yeri bulunan on binlerce esnaf açılış hazırlıklarına şimdiden başladı. Dükkanlarında temizlik, bakım, onarım ve dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiren esnaflar, aylardır kapalı olmalarından dolayı müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek adına bu işlemi gerçekleştirdiklerini belirtti.

"AÇILMAZSA PERİŞAN OLURUZ"

Efeler ilçesine bağlı Ovaeymir Mahallesi'nde kıraathane işletmeciliği yapan Cevdet Koca da yarın açılma ihtimali nedeniyle temizlik yapan esnaflar arasında yer aldı. Toplantıdan açılma kararının çıkmasını umut ettiklerini belirten Koca, açılmamaları durumunda ise 'perişan' olacaklarını dile getirdi. Koca, "Valla niyetimiz açılmak. Açılacağımıza inanıyoruz fakat tereddütümüz de var. Ne olacak, bu insanların hali ne olacak bilmiyorum. Geçen Mart'ın 15'inden bu yana kapalıyız. Hep cepten yedik; vergiler cepten, kiralar cepten, her şey cepten gidiyor. Açılmazsa perişan oluruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler