ESNAF DOSTUYUM DEDİ İCRA TAKİBİ GÖNDERDİ

ESNAF DOSTUYUM DEDİ İCRA TAKİBİ GÖNDERDİ

Nazilli Belediye Meclisi AK Parti Grubu üyesi Bülent Sayar, pandemi döneminde ilçede bulunan esnafların yanında olduğunu dile getiren Nazilli Belediyesi'nin bir esnafa borçlarından dolayı icra takibi gönderdiğini ortaya çıkardı.

Nazilli Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı 1. oturumunda yaşanan tartışmalar gündeme bomba gibi düştü. Toplantıda söz alan AK Parti Grubu üyesi Bülent Sayar'ın faaliyet raporunu eleştirmesine sinirlenen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Millet İttifakı mensubu meclis üyeleri, Sayar'ı ağır sözlerle eleştirdi. Başkan Özcan, Sayar'ı çingene dövüşü yapmakla itham etti.

"NAZİLLİ BELEDİYESİ'NDE YAPILAN YANLIŞLARIN KARŞISINDA DURUYORUZ"

Yaşanan gerginliğin ardından Nazilli Belediye Meclisi Cumhur İttifakı grubu ve AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatı bugün ilk kez açıklama yaptı. Görevlerinin belediyede yapılan yanlışlara karşı durmak ve hesabını sormak olduğunu belirten üyeler, vatandaşların kendilerini bunun için seçtiğini hatırlattı.

Toplantıda söz alan Sayar, mecliste yaşanan gerginlik sırasında Başkan Özcan'a ve Millet İttifakı mensubu meclis üyelerine karşı herhangi bir art niyetlerinin olmadığını belirtti. Belediye Başkan Yardımcısı Mert Eroloğlu'nun ve Nazilli Belediyesi'nde üst kademelerde bulunan personellerin pandemi sürecinde her zaman esnafın yanında olduğunu söylediklerini hatırlatan Sayar, gösterdiği belge ile Nazilli Belediyesi'ne ait bir işletmeye 2021 yılının Mart ayı içerisinde borçlarından dolayı belediye tarafından icra takibi kararı gönderildiğini ortaya çıkardı. Sayar, "Sayın belediye başkan yardımcımız orada ki ifadesinde, pandemi döneminde esnafın sıkıntılı olduğunu, bu süreçte esnafın üzerine gidemediklerini veya borçlarla ilgili takip yapılmadığını ifade etmişti. Tabiibizler basın huzurunda, yapılanlarla, eylemlerin birlikte olması gerektiğini ifade ediyoruz. Şu an elimde Nazilli Belediyesi’nin 17 Mart 2021 tarihinde kiracısı olan bir işletmecisine icra takibi başlattığı ile ilgili belge var. Mecliste sayın Başkan Yardımcımız Mert Eroloğlu söylemişti; herhangi bir icra takibi ve esnafı koruma noktasında biz halkçı belediyenin gereklerini yerine getiriyoruz ifadesinde bulunmuştu. Tekrar belirtiyorum, eylemler ile söylemler bir olmalı. Bu da belgemizdir. Nazilli Belediyesi mevcut kiracılarına icra takibi başlatmıştır." dedi.

"BİZLER HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIZ"

Sayar, 2019 yerel seçimlerinde Başkan Özcan'ın vaatleri arasında yer alan birçok projenin hayata geçirilmediğini, geçirilmesi noktasında adımlar atılmadığını da belirtti. Bu projelerin arasında yer alan ve Başkan Özcan'ın en büyük projelerinden biri olan NAZ-KOOP hakkında da konuşan Sayar, "Daha önce 250 bin lira gibi bir rakamla Nazilli Belediyesi’nden bütçe ayrılması konusunda bir meclis kararı almıştık. Tabii bunun Cumhurbaşkanlığı Kararı’yla olacağı ifade edildi ama bu onayın takibi ve sürecin hızlandırılması ile ilgili ne sayın ilçe başkanımız ne de milletvekillerimiz herhangi bir talepte bulunmuyorlar ve şuanda Cumhurbaşkanlığı onay vermediği için bu projeyi yapamadıklarını ifade ediyorlar. Daha önce ki toplantılarda da ifade ettik, sayı numarasını verin; milletvekillerimize bizde yardımcı olalım, Nazilli’ye hizmet noktasında bizde her türlü desteği vereceğimizi ifade ettik ama şu ana kadar herhangi bir talep gelmedi." dedi ve Cumhur İttifakı olarak her zaman desteğe hazır olduklarını tekrar hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler