Esnaf kararlardan memnun

Esnaf kararlardan memnun

Efeler ilçesine bağlı Cuma Mahallesi'nde kıraathane işletmeciliği yapan Nurettin Tarım, üniversitelerin açılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Eğitim öğretim tüm kademelerde 6 Eylül'de yüz yüze başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hedeflerinin sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek olduğunu söyledi.

Okullar, 6 Eylül'de yeni tedbirlerle açılacak. Okula maske ile gidilecek, yemekhaneler, kantinler ve pansiyonlar açık olacak.

"18 AYDA CANIMIZ ÇIKTI"

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Cuma Mahallesi'nde kıraathane işletmeciliği yapan Nurettin Tarım, pandemi sürecinin kendileri için zorlu geçtiğini söyledi. Tarım, "Kısıtlamalar 2020 Mart'ta başladı, bizler için hala bitmedi. Kısıtlamalar zaman zaman kaldırılsada bizler üniversite öğrencileri ile asıl parayı kazanıyoruz. Şu an işlerimiz var müşterilerimiz geliyor fakat bizler 6 Eylül'ü bekliyoruz" dedi.

"ÖĞRENCİLERİN GELMESİ HEMEN FARK EDİLİYOR"

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen sınav ve mülakatlardan dolayı zaman zaman Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerinin şehre geldiğini, süreçte işlerinin arttığını belirten Tarım, "Dükkanımızın önünden geçen 50 öğrenciden 10'u girip oturuyor. Öğrenci adam zaman geçirirken bir şeylerde içiyor, yani işlerimiz artıyor. Geçenlerde mesela öğrenciler geldi işlerimiz hemen arttı.

Karardan memnunuz. Üniversitelerin açılması hem bizler hem de çevre esnafımız tarafından sevinçle karşılandı. Pandemi sürecinde yeterince destek alamadık, borca girdik. Şu anda amacımız bu borçlarımızı kapatmak"
diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler