Esnaf siftahsız kepenk kapatacak duruma geldi

Esnaf siftahsız kepenk kapatacak duruma geldi

Doların yükselişi cep telefonu ve bilgisayar gibi ithal ürünlerin fiyatını arttırdı. Bu durum satışlara da olumsuz etki etti.

Son yıllarda doların zirveyi görmesiyle beraber birçok farklı sektörde yer alan ürünlerin fiyatları da cep yaktı. Aydın’ın İncirliova ilçesinde cep telefonu ve aksesuar satan Yusuf Burak İnal, doların bu yükselişinin cep telefonu fiyatlarına etkilediğini belirterek şunları kaydetti:

“BİZİM SEKTÖR ÇOK ETKİLENDİ”

Doların artışıyla beraber ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten İnal, “İnsanların almış olduğu telefon aksesuarları, şart aleti, yedek parça ve cep telefonu fiyatları dolarla beraber üst seviyelere çıktı. Bununla beraber insanlar artık telefon tamir etmek, yedek parça satın almak yerine taksitle telefon almayı tercih ediyor. Daha fazla ödüyorlar ama taksitli olduğu için rahatlık yaşıyorlar. Bu nedenle bizlerin satışı oldukça düştü” dedi. 

“NAKİT DÖNGÜSÜ YOK DENECEK KADAR AZALDI”

Öte yandan insanların alışverişlerini kredi kartı ile yaptıklarını söyleyen İnal, “Artık nakit döngüsü yok denecek kadar azaldı. İnsanlar en ufak alışverişinde dahi kredi kartını kullanıyor. Bazı kesim de elden taksit yapan işletmeleri tercih ediyor. Bu nedenle nakit döngüsü bizim gibi esnaflarda oldukça azaldı” diye konuştu. 

“ESNAF ÇOK FAZLA DAYANAMAZ”

Bu fiyat artışlarının devam etmesi halinde esnafın daha büyük zorluklarla karşılaşacağını dile getiren İnal, sözlerini şu ifadelerle tamamladı. 

“Bu fiyat artışlarının önüne geçilmesi lazım. Yoksa biz hakkaten çok zor durumda kalacağız. Nakit girdimiz olmadığı için ödemelerimizi yapmakta zorlanır hale geldik. İnsanlar her şeyi taksitli almanın peşinde. Onlarında ekonomik şartları bunu gerektiriyor. Devlet büyüklerimiz en kısa zamanda buna bir çözüm bulması lazım. Piyasanın durgunluğu nedeniyle esnaf kan ağlıyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler