Esnaf üniversite öğrencilerini bekliyor

Esnaf üniversite öğrencilerini bekliyor

Efeler ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi'nde kafe işletmeciliği yapan Mert Çobanoğlu, işlerinin artması için Eylül ayını, üniversite öğrencilerinin kente dönmesini beklediklerini belirtti.

2019 yılının ikinci yarısında ortaya çıkan ve kısa sürede küresel salgın haline gelen COVID-19 virüsü, bugüne kadar 4 milyondan fazla vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. Türkiye'de de 10 Mart 2020 tarihinden bu yana görülen virüs nedeniyle kısıtlamalar hayata geçirildi.

Yeni tip koronavirüs önlemleri Türkiye'de eğitim-öğretim sürecini derinden etkiledi. Mart ayından itibaren Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencilerinin şehri terk etmesi nedeniyle şehrin ekonomisi adeta bozguna uğradı. Efeler ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi Yeşil Eylül Caddesi üzerinde 'vintage' olarakta bilinen nostaljik bir kafeyi işleten Mert Çobanoğlu, pandemi döneminde devraldığı dükkanında üniversite öğrencilerinin olmaması nedeniyle bekledikleri hedefi yakalayamadıklarını söyledi.

Öte yandan, vaka sayılarında görülen olumlu düşüş ve aşılama işlemlerinin hız kazanması ile birlikte birçok kısıtlama Haziran ve Temmuz aylarında kaldırıldı. 

"İŞLERİMİZ AÇILMADI"

Çobanoğlu, kısıtlamaların kaldırılmasının ardından işlerinin arttığını fakat işlerinin açılması için Eylül ayını beklediklerini söyledi. Çobanoğlu, "Bu kafeyi pandemi sürecinde aldım. Üniversite ve lise çağındaki öğrencilere, ailelere yönelik bir konseptimiz var; birçok çeşit ürünümüz mevcut. Sabit müşterimiz de mevcut çevremizden dolayı ama öğrenciler olmadığı sürece bu müşteriler bizi kurtarmıyor" dedi.

"AYDIN EKONOMİSİ HAREKETLENECEK"

Eylül ayında Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerinin gelmesi ile birlikte Aydın ekonomisinin hareketleneceğini düşündüğünü söyleyen Çobanoğlu, "Tek başıma idare ediyorum bu dükkanı ve öğrenciler gelene kadarda böyle devam etmeyi düşünüyorum. Öğrenciler gelmezse ise ne yapacağım konusunda henüz kararsızım. Öğrenciler gelecek ki buradaki tüm esnaflar iş yapacak, Aydın hareketlenecek, Aydın ekonomisi hareketlenecek. Efeler'de ki tüm esnafların en büyük gelir kapısı öğrenciler, bu bir gerçek. ADÜ'de eğitim adam akıllı bir şekilde başlamadığı sürece başta bizim buradaki esnaflar olmak üzere Efeler'de ki esnaflar toparlayamaz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler