Esnaf ve vatandaş karardan memnun

Esnaf ve vatandaş karardan memnun

Korona virüs tedbirleri kapsamında Zafer Mahallesinde kurulan Salı pazarı kapatılmıştı. Pazar esnafı ve vatandaşların daha fazla mağdur olmamasını adına, önlemler alınarak geçen hafta tezgahlar tekrar kurulmaya başlandı.

Ajans Aydın gazetesi olarak bizler de Salı pazarına çıkarak esnafın ve vatandaşın nabzını tuttuk. Esnaf ve vatandaşlara "Pazarın açılmasından memnun musunuz, pandemi süreci nasıl geçti, şu an işler nasıl?’’ diye sorduk.

"3 AY HİÇ ÇALIŞMADIK" 

Tekstil satıcısı olan Mevlüt Demir, ‘’İşler pandemiden sonra biraz yavaş ama güzel olacak, bekliyoruz. En azından pazarlar artık açıldı. Pandemiden dolayı çok zararımız var, 3 ay hiç çalışmadık, bu bizim için uzun bir zaman.’’ dedi.


Pazarda tekstil ürünleri üzrine tezgah açan Semra Fidan, ‘’ İnsanlar korkuyor dışarı çıkmaktan tabi ki, geçen hafta müşteri sayımız azdı ama bu hafta biraz daha iyi, git gide çoğalıyor. 3 aydır evdeydik, tek gelirimiz bu olduğu için zorluk çektik ama çok şükür sağlımız yerinde.’’ diye konuştu.

"ZARARIMIZ ÇOK FAZLA"

Aysel Kaya, ‘’Şu an pandemiden önceki hareketlilik yok. Pandemi döneminde çok zararımız oldu, 3 ay pazara çıkamadık, ancak ödemelerimizi erteyelebildik. Genel olarak fiyatlar arttı, piyasaya uymak için biz de arttırmak zorunda kaldık.’’ dedi.

"İŞLERİMİZ İKİ HAFTADIR İYİ"

Şarküteri ürünleri satan Serpil Koca, ‘’İşler iki haftadır çok güzel ama ondan önce pazarlarımız kalktığı için çok zorluk çektik.’’ ifadelerini kullandı.

"BİZ DE FİYAT ARTTIRMAK ZORUNDA KALDIK"

Sebze satan Pazar esnafı Şenol Özkaya da, ‘’İşler çok iyi değil ama kötü de diyemem, pazarlar eski haline gelirse çok daha iyi olacak. 3 aydır perişan haldeyiz, hiç para kazanamadık neredeyse. Bir hafta önce aldığımız domates, 1 tl iken şu an 2 tl oldu. Biz de fiyatları arttırmak zorundayız o yüzden.’’ dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler