ESNAFIN KAFASI KARIŞIK

ESNAFIN KAFASI KARIŞIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları esnafın kafasını karıştırdı. Bazı esnaflar dükkanlarını açık tutarken, bazıları kısıtlamaların başladığını düşünerek dün kepenk indirdi.

Türkiye'de giderek artan koronaviüs vakaları nedeniyle kısıtlamaların tekrar hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. 29 Mart Pazartesi günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine'sinde alınan kararlar kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması onlarca şehirde tekrar uygulamaya konuldu. Öte yandan, yine bu toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında kısıtlamaların arttırılmasının gündemde olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayı boyunca kafe, restoran ve lokanta tarzı işletmelerin yalnızca paket servis ve gel-al olarak çalışmasının değerlendirildiğini dile getirdi.

30 Mart'ta yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesinde ise Ramazan ayında uygulanacak herhangi bir kısıtlamaya yer verilmedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine'si Ramazan ayının ilk gününde (dün) tekrar toplandı. Beklenen oldu ve toplantıda alınan kararlar kapsamında Ramazan bayramı sonrasına kadar kafe, restoran ve lokanta gibi işletmelerin yalnızca paket servis ve gel-al sistemiyle çalışacağı açıklandı. Alınan karar, gece saatlerinde yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile onandı.

Kısıtlamaların 14 Nisan Çarşamba günü (bugün) saat 19:00'da uygulanmaya başlayacağı açıklandı.

BİRÇOK ESNAF KEPENK İNDİRDİ

Öte yandan, 29 Mart'ta gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamalar esnafın kafasını karıştırdı. Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan birçok kıraathane, lokanta, restoran ve kafe dün masalarını kaldırdı. Kısıtlamaların hayata geçirildiğini düşünen işletmeciler, geçmişte kapatmaya dair yazılı belgelerin önlemlerin başladığı gün kendilerine ulaştığını, bu yüzden de 'peşin peşin' müşteri kabul etmeyi kestiklerini söyledi.

Masa ve sandalyelerini kaldırmayan işletmelerde ise yemek ve içecek servislerinin devam ettiği görüldü.

whatsapp-image-2021-04-14-at-16-06-411.jpeg

whatsapp-image-2021-04-14-at-16-06-412.jpeg

whatsapp-image-2021-04-14-at-16-06-413.jpeg

whatsapp-image-2021-04-14-at-16-06-41.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler