Et fiyatları cep yakmaya başladı

Et fiyatları cep yakmaya başladı

Et ürünün yüksek fiyat artışıyla birlikte ürüne olan alım gücünün de düştüğünü belirten Kasap Hikmet Tınastepe’ye Ajans Aydın Gazetesi olarak sorularımızı yönelttik.

Son aylarda gıda ürünlerine gelen zam ile ilgili hükümetin attığı KDV adımı temel ihtiyaç ürünlerinde indirim sağlamıştı. Ancak, yağ ve et gibi ürünlerde KDV indirimine rağmen art arda zamlar yapıldı. Vatandaş, zincir marketler yerine devlet teşekkülleri olan Tarım Kredi Kooperatifi marketleri ile Et ve Süt Kurumu’na yöneldi. Pek çok kişi ihtiyaçlarını karşılamak için et fiyatlarını çok yakından takip ediyor. Et ürünün yüksek fiyat artışıyla birlikte ete olan alım gücün düştüğünü belirten Kasap Hikmet Tınastepe’ye Ajans Aydın Gazetesi olarak sorularımızı yönelttik cevapları sizler için derledik. 

“ALIM GÜCÜ YOK!”

Et ürününe olan alım gücün düştüğünü ifade eden Kasap Hikmet Tınastepe, “Yıllardır bu işi yapıyorum ancak durumların bu kadar kötüye gittiğini hatırlamıyorum. İnsanların alım gücü yok artık. Bir şey alamıyorlar. Kârda bir değişim yok. Kâr aynı ancak masraf üçe katlandı. Eskide çok daha fazla satış yapıyorduk. Kazancımız gayet iyiydi. Ancak şuan satışlar çok kötü. Müşteri yok denecek kadar az. Her sektör gibi bizler de zor bir dönemden geçiyoruz. 

“MÜŞTERİLERİN TEPKİLERİNE MARUZ KALIYORUZ”

Hal böyle olunca müşterilerin tepkilerine de maruz kalıyoruz. Sanki bilerek bizler fiyatları arttırıyormuşuz gibi duruyor. Ancak müşteri kadar biz mal sahibi de çok zordayız. Bizler eti olduğu gibi satsak bu defa altından kalkamayacağız. Kârımız zaten yok. Fakat dışarda bizler fiyat artışı yapıyormuşuz gibi görünüyor. Öyle değil, herkes gibi biz de zor durumdayız.” dedi.

whatsapp-image-2022-03-24-at-20-08-19.jpeg

whatsapp-image-2022-03-24-at-20-08-18.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler