Evinde başladığı işte işletme sahibi oldu

Evinde başladığı işte işletme sahibi oldu

Aydın’ın Efeler ilçesinde uzun zamandır evde sipariş üzerine aperatif ürünler yapan Melahat Demirtaş yaklaşık iki ay önce kızı ile kendi işletmesini açarak kendi işinin başına geçti. Demirtaş, evde ürettikleri ile bu şekilde bir kazanç elde edeceğini düşünmediğini belirterek başarmak isteyen tüm kadınların yapabileceğini dile getirdi.

HABER: (Saniye BAŞKAN)

Kadınların çalışma hayatındaki rolü her geçen gün artıyor. Son örneklerinden olan Melahat Demirtaş yıllardır evinde pasta, börek yaparak ev ekonomisine katkı sağlıyor. İki ay önce ailesi ve yakınlarının da desteği ile ürettiği ürünleri işletmesinde satmaya başlayarak kendi dükkanında kazanç elde etmeyi başaran Demirtaş, “Kızımla birlikte evde sürekli aperatif yiyecekler yapıyorduk. Evde ürettiğimiz süre boyunca da sipariş üzerine kazanç elde ediyorduk. Özellikle çalışan kadınlar misafirleri geleceğinde ya da özel gün toplantılarında bizden sipariş üzerine çay kahve yanında atıştırmalıklar yapmamızı istiyordu. Dükkanım ve evim çok yakın şu anda olduğumuz dükkânı arkadaşımın bize teklif etmesi üzerine tuttuk. Bir anda karar verdim. Aslında bir işletme açmak gibi bir düşüncem yoktu. Evde sipariş üzerine kendi halinde pasta börek yapan biriyken şimdi kendime ait bir iş yerim var. Dükkânı yaklaşık iki ay önce açtık. İyi ki de açmışım. Her kadına benden tavsiye isteyen herkes başarabilir” diyerek başarmak isteyen kadınlara umut oldu.

4.jpg

“HER ÇEŞİT YİYECEĞİ YAPIYORUZ”

Dükkânında her çeşit yemeğin bulunduğunu söyleyen Demirtaş, “Lahana ve yaprak sarması çeşitleri, kuru biber, patlıcan kızartması ve dolması, kurabiye, poğaça, keşkek gibi pek çok çeşit ürünü kızım ve komşularımın da yardımıyla yapıyorum. Domates, biber salçası, toz kırmızı biber, erişte, çemen gibi aperatiflerin yanında başka el yapımı ürünler de yapıyorum. Keşkek de yapacağız. Hafta da iki gün dükkanımızda keşkek günü yapacağız. Çünkü talep oluyor ve bizde gelen müşterilerimizin döndürmek istemiyoruz. Çarşamba ve perşembe günleri dükkanımızda keşkek olacak” dedi.

5.jpg

“ESNAF OLMAK ÇOK KEYİFLİ”

Esnaf olmanın faydalarından bahseden işletme sahibi Demirtaş, “Evde üretirken belli bir müşteri kitlem vardı ama esnaf olduktan sonra her şey çok başka oldu. Çevrem genişledi. Diğer esnaflar tarafından yemek aralarında gelinen bir nokta olduk. Evde olduğumuz süre boyunca böyle bir durum söz konusu değildi. Kızım en büyük destekçim. Ben mutfakta olmayı ve üretmeyi çok seviyorum. Hatta mutfak en keyif aldığım yer benim için. İşletme sahibi olmaktan hiç çekinmeden ancak iş yerinde olmaktan sosyal hayatıma vakit ayıramam diye düşündüğüm için iş yeri açma fikri bana hep uzak gelmiştir. Ama düşündüğüm gibi iş yerim benim sosyalleşip güzel vakit geçirmem de çok fazla yere sahip oldu. Her kadın kendi iş yerini açmalı. Düşüncesi olan kadınlar yapamam diyerek vakit kaybetmesin” ifadelerini kullandı.

6-001.jpg

“KOMŞULARIM EN BÜYÜK DESTEKÇİM”

Bu işte yalnız olmadığını ve arkasında ona yardım eden eş, dost, komşuların olduğunu belirten Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Komşularım da bana destek oldular. Çok fazla sipariş aldığım dönemlerde dükkânda gece geç saatlere kadar sarma yapıyoruz. Kendimi asla yalnız hissetmiyorum. Bir aile gibi olduk. Birbirimizin daima destekçisiyiz. Açılış yaptığımız hafta gece geç saatlere kadar dükkânda hazırlık yaptık. Bu tatlı telaşı birlikte paylaştık”

7-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler