Evlenecek çiftler için kredi şartları belli oldu

Evlenecek çiftler için kredi şartları belli oldu

Evlenecek çiftlere faizsiz 150 bin TL ihtiyaç kredisinin başvuru tarihi netleşti. Başvuracak çiftler için gerekli şartları da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı.

KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN? BAŞVURU NEREDEN YAPILACAK?

Evlilik kredisi öncelikli olarak Adıyaman, Gaziantep'in İslâhiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlere verilecek. 2 yıl ödemesiz, 4 yılda ödeme şartıyla verilecek olan faizsiz 150 bin TL kredi imkânı için başvurular 15 Şubat'ta başlıyor. 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat 2024 tarihinden itibaren aile.gov.tr üzerinden e-Devlet ile yapılacak.

150 BİN TL’LİK EVLİLİK KREDİSİNİN ŞARTLARI NELER?

Faizsiz evlilik kredisi için başvuru şartları ve detayları belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisi şartları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda ilk şart başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak aynı zamanda evlenecek çiftin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması ve başvuru için resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler