Eyvah Eyvah! Listede Aydın'da var...

Eyvah Eyvah! Listede Aydın'da var...

Peş peşe gelen depremlerin ardından MTA, geçtiğimiz günlerde 'diri fay hattı' haritasını güncelledi. Prof. Dr. Okan Tüysüz ise güncel haritayı yorumlayarak üç bölgeye dikkat çekti.

Büyük depremlerin beklendiği illeri sıralayan Prof. Dr. Tüysüz, Kuzey Anadolu Fayı’nın kırılmamış bir bölümünün olduğunu açıklayarak, bu bölgede 7.4'e kadar deprem meydana gelebileceğini söyledi. Bu illerin arasında AYDIN’ın da olduğu gözlemlendi.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde son bir aydır peş peşe görülen depremler vatandaşlarda paniğe sebep oldu. MTA ise bu depremlerin ardından 'diri fay hatları' haritasının güncelledi.

Yayımlanan son listeye göre; 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunurken, birinci derece risk altında olan şehirler;

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, AYDIN, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler