FAİZ KARARI SONRASI DÖVİZ NASIL ETKİLENDİ?

FAİZ KARARI SONRASI DÖVİZ NASIL ETKİLENDİ?

TCMB tarafından dün alınan karar ile 1 hafta vadeli repo faiz oranı 200 baz puan arttırılarak yüzde 15'ten yüzde 17'ye çıkarıldı. Açıklanan karar sonrasında döviz piyasalarında dalgalanmalar hızlandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Perşembe günü aldığı karar ile 1 hafta vadeli repo faiz oranını 200 baz puan artırarak yüzde 15'ten yüzde 17'ye çıkardı. 

Karar öncesinde 7,6128 seviyesinde bulunan dolar kuru, TCMB'nin açıklaması ile düşüşe geçerek 7,5738'e kadar gerilemedi. 25 Aralık Cuma günü saat 10.15 itibariyle dolar, Türk Lirası karşısında 7.5891'den işlem görmekte.

Euro/TL kuru ise aynı tarih ve saat itibariyle 9.2439'dan işlem görürken, sterlin/TL 10.3014 seviyesine gerilemiş durumda.

Analistler, TCMB'nin faiz kararı ve karar metninde yer alan enflasyonla mücadele ve finansal istikrar vurgusunun Türk lirası varlıklara ilgiyi artırdığını bildirdi.

TCMB tarafından atılan adımların, bankanın kredibilitesini artırması açısından oldukça önemli olduğunu kaydeden analistler, karar metnindeki ifadelerin, bundan sonraki dönemde sözle yönlendirmelerin daha etkili şekilde kullanılacağına da işaret ettiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler