Farkındalık oluşturdular

Farkındalık oluşturdular

Aydın Efeler İlçesi’nde 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nde çeşitli programlar düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kadınlar, CHP İl Kadın Kolları öncülüğünde, Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve 10’u aşkın ilden gelen CHP’nin kadın yöneticileri ile birlikte Nevzat Biçer Parkı’na kadar ellerindeki dövizler ile yürüdüler.

 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, PM Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay ve çok sayıda ilçe belediye başkanı kortej yürüyüşünde kadınlara destek verdi.

 

Yürüyüşü Nevzat Biçer Parkı’nda tamamlayan kadınlar giydikleri mor şapkalar ile kadına şiddette farkındalık yarattılar.

 

“SALON AÇILDI, KADINLAR HAKLARINI ANLATTI”

 

Nevzat Biçer Parkı içerisinde Efeler Belediyesi’nce yenilenen Nikâh ve Konferans Salonu’nun açılışı yoğun bir kalabalıkla gerçekleşti. Açılışın ardından Nikâh Salonu’nda ilk nikahı Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kıydı. Nikâha şahitlik görevini ise ilçe ve Aydın’a diğer illerden gelen belediye başkanları üstlendi.

 

24. Dönem Bursa Milletvekili ve İş İnsanı Sena Kaleli ise bu törenin ardından ‘Efeler’e Konuksunuz’ programı dahilinde konuşmasını yaptı. Kaleli, “Siyasi temsiliyette eşitliği savunmak zorundasınız. Yüzde 33’ü bize öylesine verip buna kadın kotası, cinsiyet kotası deyip sonra kadınları yazıp çok kadın varmış gibi erkeğin lehine çevirdiğinizi çok iyi biliyoruz ama kabul etmiyoruz. Biz kadınlar çok olgunuz bunu kabul edin 3. Dalga kadın hareketini getireceğiz isterseniz o hakkı bize vermeyin biz bunu alacağız. Atatürk’ün bize verdiğini siz bizden alamazsınız. Atatürk 1935 senesinde Afet İnan’ı rol model yapmış, kadınları konuşturmuş, bu hakları bize teslim etmiş, 30’lu yıllarda seçme seçilme hakkını belediyede başlatmış ve Dünya’nın hayran kaldığı 1935 Uluslararası Kadınlar Kongresi Türkiye’de toplanmış” dedi.

 

Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, kadın haklarını korumak için beraberliğe vurgu yaparken, PM Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Türkiye’de yaşayan kadınlarımız hem şanslı hem şanssız. Kadın cinayetlerinin ne yazık ki gündemden düşmediği bu ülkede 5 Aralık Kadın Hakları gününü yaşıyoruz fakat en büyük şansımız Mustafa Kemal Atatürk ve bu çok büyük bir paradoks” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise kadın erkek eşitliğine dikkat çekerek, “Biz Kadınlar siz ne yaparsanız yapın çelik gibi bir yüreğimiz vardır” dedi.

 

Efeler İlçesi’nde böylesine bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadığı ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay şunları söyledi:

 

“Seçim öncesi vaatlerimizden bir tanesi Türkiye'nin önemli insanlarını ayın konuğu olarak sizlerle buluşturmak üzere birlikte söyleşiler düzenlemekti. Geçen ay bunu gerçekleştirdik ve İsmail Saymaz'ı konuk ettik. Bu ay da, bugünün anlam ve önemini eşdeğer tutarak bir kadın siyasetçi - iş insanı olan birisini getirmeyi düşündük. Sayın Sena Kaleli'den rica ettik ve gelmeyi kabul etti. Hem ayın konuğumuz hem Kadın Kolları Genel Başkanımızı ve Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Parti Meclis Üyelerimiz de birlikte burada ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz. Bir iki park açtık ama böylesine bir tesisi ilk kez açıyoruz. Bu salon bize aitti ama etrafı Büyükşehir'e aitti. Böyle şey olur mu dedi, bu salon size aitse bahçesi de size ait olsun dedi ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bu bahçeyi de bizlere verdi sağ olsun. Bugün hep birlikte buranın açılışını gerçekleştiriyoruz.”

 

Etkinliklere CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP PM Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Başkanı Ali Çankır ve İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan katıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler