Fatih Atay’dan işçi maaşı açıklaması

Fatih Atay’dan işçi maaşı açıklaması

Efeler Belediyesi'nin önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, bir süredir gündemde olan işçi maaşları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Efeler Belediyesi çalışanlarının bir kısmı geçtiğimiz günlerde, toplu sözleşmeye uyulmadığı gerekçesiyle iş bırakmış, Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ise mevcut sözleşmenin uygulanabilir olmadığını belirterek yeni sözleşme önerisinde bulunduklarını belirttiği bir basın açıklaması düzenlemişti.

Efeler Belediyesi'nde işçi maaşları ile ilgili tartışma sürerken, önceki Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'dan açıklama geldi.

Atay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Aydın’da ki bir yerel gazetenin genel yayın yönetmeninin kaleme aldığı bir köşe yazısında benim adımdan ve ailemden bahsettiği için cevap verme gereği duyduğumu öncelikle kamuoyu ile paylaşmak isterim. Son açıklanan verilere göre Türkiye’de yoksulluk sınırı bir aile için 40 bin TL’nin üzerindedir. Asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğu Türkiye şartlarında Efeler Belediyesi’nde çalışan bir emekçi kardeşimizin ev geçindirmesi oldukça güç durumdadır. Merkezi yönetimin Efeler Belediyesi’ne gönderdiği ödeneği ve belediyenin diğer gelirlerini göz önünde bulundurarak DİSK Temsilcileri ile emekçi kardeşlerimize hak ettiği maaşı vermek için bir sözleşme imzaladık.

Sürdürmeye çalıştıkları itibarsızlaştırma çabaları, Efeler’e kazandırdığımız hizmetleri karalamaya yetmeyecektir. Gerçek dışı bilgilerle şahsımı ve ailemi hedef alarak gündem yaratmaya çalışanlar hakkında tüm yasal haklarımı kullanacağımı kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler