Fillikçioğlu'ndan yerel yönetimlere gönderme

Fillikçioğlu'ndan yerel yönetimlere gönderme

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Aydın'ın kırsal mahallelerine yeterli desteğin verilmediği yönündeki yorumlara cevap Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu'ndan geldi.

AK Parti Aydın heyeti, geçtiğimiz günlerde Ankara'ya giderek Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir araya gelmiş, il genelinde yapılacak olan yeni projeler için protokol imzalamıştı. Birçok Aydınlı tarafından sevinçle karşılanan haberin ardından bazı vatandaşlar kırsal mahallelere yeterli yatırımın yapılmadığını söyleyerek tepkilerini dile getirmişti. Vatandaşlar, "İlçe merkezlerinde yaşayan gençlere spor desteği sağlanırken biz köylerde yaşayanlara neden sağlanamıyor?" diyerek yetkililere seslenmişti.

"17 İLÇENİN 17'SİNDE DE YATIRIM YAPILIYOR"

Kırsal mahallelerde ve köylerde yeterli yatırımın yapılmadığını söyleyen vatandaşlara cevap Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu'ndan geldi. Aydın'ın 17 ilçesinin hepsinde, imzalanan protokoller doğrultusunda, yatırım gerçekleştirileceğini hatırlatan Fillikçioğlu, "Şu an 17 ilçenin 17'sinde de, Aydın tarihinde görülmemiş oranda, halı saha ve spor tesisi yapılıyor. Tabii asıl bunun muhattabı yerel yönetimler. Basket potası, kendi sahasını yapacak olan yerel yönetimler, biraz da bağlı bulundukları ilçeler ile istişare yaparlarsa asıl yerelde yapılması gereken şeyleri yapması gereken onlar ama biz şu an ilçelerde ve ilçelere bağlı köylerin tamamında neredeyse halı saha yapıyoruz. Böyle bir sayı yok yani." dedi.

"BEN BUNU BİRAZ HAKSIZLIK OLARAK GÖRÜYORUM"

Görevde olduğu süre boyunca, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında, Aydın'da ki eksiklikleri tespit ederek ilçe belediye başkanları ile istişareler gerçekleştirdiklerini ve bakanlık tarafından onaylanan projelerin bu şekilde ortaya çıktığını belirten Fillikçioğlu, sosyal medyada ortaya çıkan yorumlar hakkında "Ben bunu biraz haksızlık olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Kırsal mahallelerde gerçekleştirilen yatırımların zorluklarından da bahseden Fillikçioğlu, "Mesela adam bir halı saha yapalım diyor, "Tamam yapalım" diyoruz fakat kamu arazisi yok, yapılacak bir alan yok. "Nereye yapacağız?" dediğimizde kendi tarlasını gösteriyor. Kusura bakma ama böyle bir uygulama yok.

Hali saha, yapıyoruz, teslim ediyoruz; 3-5 sene sonra bir bakıyorsun yıkılmış, dökülmüş. Bakan yok yani. Bir kere halı sahalar zaten yapımından sonra ilgili muhtarlıklara veya birime teslim ediyoruz. Bundan sonra orayı işletmesi ona ait. Bu konuda köylerdeki arkadaşların bakış açısında biraz farklılık var, yanlışlık var diyelim. Bunu da en kısa sürede düzelteceğiz." diye konuştu.

Fillikçioğlu, projeler için gösterdikleri destekten dolayı Vali Aksoy'a, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim'e ve ilçe başkanlarına teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler