FIRTINA STANDI YIKTI GEÇTİ

FIRTINA STANDI YIKTI GEÇTİ

Aydın kent genelinde dün etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve fırtına nedeniyle yol kenarında kurulan bazı stantlar yıkıldı.

Aydın, son 10 yılın en kurak zamanlarından birisini yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde yağışlarda görülen azalmalar nedeniyle baraj doluluk oranlarının yüzde 35 olarak açıklandığı kentte, kuraklığın önüne geçmek için tarımsal sulamada tasarrufa gidilmesi kararlaştırıldı. İçme suyunda herhangi bir sıkıntının olmadığı öğrenilirken vatandaşlara suyu bilinçli kullanma çağrısı yapıldı.

Kararın ardından Aydın'da yağışlar arttı.  Mart ayıyla birlikte İlkbahar yağmurlarının başladığı kent, sağanak yağışlara adeta teslim oldu. Üreticiyi sevindiren yağışlar, barajların doluluk oranlarını azda olsa arttırdı. Zaman zaman fırtınanın da etkili olduğu kent, şiddetli rüzgarlardan olumsuz etkilendi.

UYARI YAPILMIŞTI

22 Mart Pazartesi günü AFAD tarafından yapılan uyarı ile, Aydın genelinde yaşayan vatandaşlar 23 Mart Salı günü etkili olacak fırtına ve sağanak yağışlara karşı uyarılmıştı. Gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle kentte adeta hayat felç oldu, trafik durma noktasına geldi.

FIRTINA ALDI GÖTÜRDÜ

Kent genelinde etkili olan fırtına nedeniyle, Aydın-İzmir Karayolu Erbeyli mevkiinde kurulan yöresel ürün standı yıkıldı. Birçok üreticinin geçim kapısı olan stant, şans eseri trafiğin yoğun olarak aktığı karayoluna doğru devrilmezken, vatandaşlar ekiplerden standın toplanmasını talep etti.

whatsapp-image-2021-03-24-at-15-27-41-2.jpeg

325532.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler