Fiyatlar ateş pahası

Fiyatlar ateş pahası

Aydınlı vatandaşlar Pazar masrafının geçen yıllara oranla daha fazla arttığını söyledi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan ve bölgenin en büyük pazarlarından biri olan Salı Pazarı’nda yüksek fiyatlar vatandaşlar tarafından tepki aldı. Son dönemde birçok ürüne zam geldiğini belirten vatandaşlar, “Artık zor geçiniyoruz” dedi.

 

SADECE SEBZE ALABİLİYORUZ

 

Kış ayının gelmesiyle meyve ve sebze tüketme oranının arttığını ifade eden Aydınlı vatandaşlardan Nilüfer Dağeren, “Pazar fiyatları bize çok yüksek geliyor. Emekli maaşıyla geçinmeye gayret ediyoruz. Ancak yüksek fiyatlar nedeniyle bu pek mümkün olmuyor. Artık kın kanaat geçiniyoruz. Uzun zamandır doğru dürüst et alamadık. Kış ayı geldi artık meyve ve sebze tüketimi önemli. Ancak biz bütçemizin kısıtlı olması nedeniyle sadece sebze alabiliyoruz” dedi.   

 

BİZİ OLUMLU ETKİLİYOR

 

Salı Pazarında uzun yıllardır tezgah açan Cemal Eres, “Meyve ve sebze fiyatlarında artış olduğu doğru. Bu artışlar bir esnaf olarak beni olumlu etkiliyor belki ama vatandaşlar olumsuz etkileniyor. Geçen hafta 3 Lira olan elma bu hafta 4 Lira oldu. Bunun nedeni soğuk havaların etkisini göstermesi. Bu dönemde vatandaşlarımız daha çok elma, portakal, mandalina gibi ürünleri tercih ediyor” derken, Muhammed Altınordu, “Pazar fiyatları çok yüksek. Biran önce fiyatların düşmesini istiyoruz. Bu sadece parti meselesi değil. İktidarda kim olursa olsun bu fiyatlar kolay kolay düşmez. Tek temennimiz bir şekilde bu fiyatların düşmesi” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler