"Fiyatlar vatandaşı yıldırdı"

"Fiyatlar vatandaşı yıldırdı"

Efeler'de pazar esnaflığı yapan Ferdi Elmas, vatandaşların meyve ve sebze alırken zorlandığını, her geçen gün pazar poşetlerinin azaldığını söyledi.

Aydın'ın Efeler ilçesina bağlı Ramazanpaşa Mahallesi'nde her hafta Salı günleri kurulan pazar alanı bu hafta da vatandaşların uğrak noktası oldu.

Pazarda esnaflık yapan ve tezgahında patates, soğan gibi temel gıda maddelerini satan Ferdi Elmas, artan fiyatlar nedeniyle vatandaşların alım gücünün azaldığını söyledi. Elmas, "Vatandaşlar tezgahın önüne gelmeden 2 kere düşünüyor. Alım gücü her geçen gün azalıyor, bu hem bizim işlerimizi hem de vatandaşın kendisini etkiliyor" dedi.

"POŞETLER HER GEÇEN GÜN AZALIYOR"

Patatesin 3 kilosunu 10 liraya, soğanın kilosunu ise 1 lira 50 kuruşa sattıklarını belirten Elmas, "Önceden alışverişe pazar arabasıyla gelip ayırdığı bütçe ile arabasını tepeleme doldurabilen insanımız artık elinde 3-5 poşetle pazardan çıkıyor. Bu poşetlerin sayısı da her geçen gün azalıyor. Vatandaş duruma tepkili fakat elden bir şeyde gelmiyor. Herkes bütçesine göre bir şeyler alabiliyor fakat gönlünün istediğini değil cebinin el verdiğini yiyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler