Gazeteci Sibel Eraslan ADÜ'de Zamanı Kuran Kadınlar Hz. Hatice Konferansı'na katıldı

Gazeteci Sibel Eraslan ADÜ'de Zamanı Kuran Kadınlar Hz. Hatice Konferansı'na katıldı

Adnan Menderes Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Aydın Temsilciliği iş birliğinde yürütülen “Gönül İnşacısı Kadınlar: Okur Yazar Buluşması” kapsamında Yazar Sibel Eraslan’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Zamanı Kuran Kadınlar: Hz. Hatice Konferansı” Atatürk Kongre merkezinde gerçekleşti.

(Haber: Evin Güneş)

Konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Tuba Erden, AK Parti Genel Merkez Kolları Ekonomi İşleri Başkanı Ayla Gündoğmuş, 22 ve 24. Dönem AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ebru Kayır, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Psikolog Öğr. Gör. Dilek Akıcı Tayanç, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi Uzmanı ve Yazar Sevilay Durmuş, Aydın Müftülüğü Vaizi Şaduman Gülseren Aydın, Memur-Sen Aydın Kadınlar Komisyonu Başkanı Derya Yörük Çetin ile akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Psikolog Öğr. Gör. Dilek Akıcı Tayanç, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi Uzmanı ve Yazar Sevilay Durmuş ve 22 ve 24. Dönem AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş‘ün açılış konuşmasını yaptığı konferansta, Yazar Sibel Eraslan’ın biyografisi dinleyicilere sunuldu.

whatsapp-gorsel-2024-03-01-saat-17-57-07-0d401ccb.jpg

“CENNET KADINLARININ SULTANI ONLAR OLACAK”

Hz. Asiye, Hz. Meryem, Hz. Hatice ve Hz. Fatma bu dört ismin dinler tarihindeki önemine değinen Sibel Eraslan, “Onlar zamanı kuran kadınlar, Hz. Adem zamanında da onlar zamanın anneleriydi, Peygamber Efendimiz zamanında da zamanın anneleriydi, kıyamet vakti geldiğinde de zamanın anneleri olacaklar. Bu süreç devam edecek ve cennet kadınlarının sultanı olacak onlar diyor hadiste. Demek ki tüm zamanları kuran kadınlar onlar.” dedi.

Yazar Eraslan konuşmasında, tarihe anlam katan ve insanlığa her biri birçok değer hediye eden, bugün bile ulaşılamaz birer zirve olan insanlığın anaları kadınları anlattı. Konferansın sonunda Eraslan, okuyucuları ile sohbet ederek kitaplarını imzaladı.

Program, soru cevap bölümünün ardından Yazar Sibel Eraslan’a teşekkür belgesi ve çiçek takdimi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler