Gazze için Aydın'da oturma eylemi

Gazze için Aydın'da oturma eylemi

Aydın'da İHH İnsan Yardım Vakfı kadınları Filistin'e yapılan saldırıyı protesto etmek üzere meydanda oturma eylemi gerçekleştirdi

HABER: (Berna AYDIN)

Aydın'ın Efeler ilçesinde Filistin'de yaşanan savaşa karşı kınama eylemleri sürüyor. Bugün Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan İHH İnsani Yardım Vakfı'nın kadınları ellerinde pankartlarla oturma eylemi gerçekleştirdi.

İsrail'in Filistin'e açtığı insanlık dışı saldırıya dikkat çekmek için toplanan kadınlar "Aydın'dan Gazze'ye direnişe binlerce selam, Filistin yanındayız, Filistin halkı yalnız değildir" şeklinde pankartlar tuttular.

7.jpg

KATLİAMA 'DUR'

Basın açıklaması yapan İHH kadın temsilcileri, "İsrail'in Gazze Şeridi'nde 7 Ekim’den buyana sürdürdüğü katliama "DUR" demek için buradayız. Bizimle aynı duyguları paylaşan herkesi İşgalci Israil'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını bir an önce durdurması için harekete geçmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

8.jpg

GAZZE GÜVENLİ DEĞİL

Apartheid rejiminin yaklaşık yüz yıldır Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdiğini aktaran kadınlar, açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler: "İki milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi'ne ise 17 yıldır abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplama kampına çevirdi. Gazze Şeridi'ne yönelik yıllardır süren bombalı saldırılarda sahilde piknik yapan aileleri, sokakta oyun oynayan çocukları, hastanelerde tedavi bekleyen hastaları, ibadethaneleri, insanın en güvenli sığınağı olan evlerinde aileleri, en çok da kadın ve çocukları hedef aldı. Ve maalesef Gazze'de hiçbir yer güvenli değil"

9.jpg

TABLO İÇLER ACISI

İçler acısı tablonun neticesini kamuoyu ile paylaşan kadınlar, "Şu ana kadar işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda 5 binden fazlası çocuk, 3 bin 300'ü kadın olmak üzere 12 bine yakın kişi öldürüldü. Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde 70'inin kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğunu ve bombalanan bina enkazında kalan bin 300 kişiden haber alınamadığını, bunlardan 600'ünün yine çocuklardan oluştuğunu açıkladı. Tablo çok acı. İşgalci İsrail her 15 dakikada bir, üç çocuk katlederek Gazze Şeridi'nde, dünyanın gözü önünde soykırım uyguluyor" diyerek vatandaşları Filistin'e sahip çıkmaya davet etti.

Bugün ve çarşamba günü 12:00 ile 14:00 arası meydan da sessiz oturma eylemi gerçekleştireceklerini kamuoyuna aktardılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler