Geçim sıkıntısı kurban pazarını vurdu

Geçim sıkıntısı kurban pazarını vurdu

Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, kentte kurbanlık satışlarının beklenilen düzeye ulaşamadığını söyledi.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Kent genelinde kurban satım alanlarının kurulumunun tamamlandığını ve yetiştiricilerin hayvanlarını sergilemeye başladığını belirten Kendirlioğlu, "Şu ana kadar vatandaşlardan veya yetiştiricilerimizden herhangi bir şikayet almadık fakat satışlar ne yazık ki tam yerine oturabilmiş değil" dedi.

EKONOMİK SIKINTILAR KURBANI VURDU

Kurbanlık satışlarının geçtiğimiz yıllara göre çok yavaş ilerlediğini, bu durumun salgın süreci nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılardan kaynaklandığını düşündüklerini belirten Kendirlioğlu, "Bayrama sayılı gün kaldı fakat ne yazık ki kurbanlık satışları çok yavaş ilerliyor, beklediğimiz düzeyi yakalayabilmiş değil. Milletin bütçe sıkıntısı yaşadığını düşünüyoruz, durum bunu gösteriyor." diye konuştu.

Yem fiyatlarına uygulanan zamlar nedeniyle kurbanlık fiyatlarının da arttığını belirten Kendirlioğlu, yetiştiricilere kendileri tarafından herhangi bir fiyat önerilmediğini söyledi. Efeler'e şehir dışından çok az kurbanlığın geldiğini söyleyen Kendirlioğlu, "Kendi hayvanlarımız kentimize yetiyor, dışarıdan pek bir hayvan gelme durumu yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler