GEKA'dan Aydın projelerine büyük destek

GEKA'dan Aydın projelerine büyük destek

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, iki ayrı lisanslı depo projesi için GEKA tarafından destek verileceğini açıkladı.

Güney Ege Bölgesi'nin kaynaklarının yerinde ve etkin kullanımını sağlamak, bölge halkının yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla pek çok projeye destek veren Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), desteklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Aydın’da Pamuk ve Zeytinyağına yönelik iki ayrı Lisanslı Depo Projesi hayata geçirilecek.  

Söke ilçesinde Pamuk Lisanslı Depo, Çine ilçesinde ise Zeytinyağı Lisanslı Depo Tesisi yapılacak.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy Başkanlığında gerçekleştirilen Güney Ege Kalkınma Ajansı 139. Yönetim Kurulu Toplantısı'nda onaylanan projeler Ajans çalışma programına eklenmek üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderildiği, Bakanlık tarafından projelere ait bilgi formlarının 2021 Çalışma Programına eklenmesinin uygun görüldüğü öğrenildi. 

Bakanlığın ön onayını alan projelerin ayrıntılı fizibilite ve diğer hazırlıkları hızlandırılarak, 2021 yılı sonunda her iki projenin de uygulama aşamasına geçmesi planlanıyor.

SÖKELİ ÜRETİCİLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Söke İlçesi, Argavlı Mahallesi’nde yapılacak olan Söke Pamuk Lisanslı Depo Güdümlü Projesi hayata geçirildiğinde Türkiye için önemli bir stratejik tarım ürünü olan Pamuğun, doğal etkenlerden zarar görmeden, sağlıklı ve kaliteli tasnif imkânı ile istenen standartlarda korunması ve pazara arz edilmesi olanaklı hale gelecek.

ÇİNELİ ÜRETİCİLERE MÜJDELİ HABER

Çine OSB’de yer alan 17 dönümlük arazide yapılacak olan Çine Zeytinyağı Lisanslı Depo Güdümlü Projesi hayata geçirildiğinde sektörün değer zincirinde bulunan tüm aktörlere daha kaliteli ve hijyenik hammadde ve ara mal temini sağlanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler