Geleceğin Marinası Kuşadası’nda hayat buluyor

Geleceğin Marinası Kuşadası’nda hayat buluyor

Türkiye'nin Lider zinciri Setur marinaları Kuşadası Marina renovasyon projesi için hazırlıklara başladı. Geleceğin Marinasını inşa etme doğrultusunda "Yeni Nesil Marina, Yeni Nesil Yaşam" sloganı ile Kuşadası yeni bir sosyal yaşam alanına daha kavuşacak.

Türkiye'nin 3 bölgesindeki 10 Marinası ile Lider Marina zinciri Setur Marinaları, Kuşadası Marina'yı yenileyerek kapasitesini artıracak. Yat kapasitesini denizde 550 Karadağ 150'ye yükseltecek olan Kuşadası Marina renovasyon projesi ile halihazırda sunulan hizmetler farklı tekne tiplerine ve daha fazla ziyaretçi hitap edecek biçimde genişletilecek Kuşadası Marina renovasyon projesi tekne ve ziyaretçi odaklı hizmetlerini genişletmesinin yanında Kent Sakinleri içinde yeni bir yaşam alanı sunacak. Proje kapsamında inşa edilecek sosyal tesisler, etkinlik alanları, yürüyüş yolları kent sakinlerinin ve Kuşadası'nı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açık olacak. Kentin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sunacak tüm detayların planlandığı proje Kuşadası'nın marka değerini artırarak farklı alanlarda önemli bir katma değer sağlayacak.

"Yenilenen Kuşadası Marina ile kent ekonomisine ve istihdama katkıda bulunmayı amaçlıyoruz"

Setur Marinaları Kuşadası Marina müdürü Hakan Tellioğlu, yenileme çalışmalarına başlanacak olan Marina ile ilgili olarak şunları söyledi: "Geleceğin Marinasını inşa etme hedefi doğrultusunda 'Yeni Nesil Marina, Yeni Nesil Yaşam' sloganı ile hayata geçireceğimiz proje tamamlandığında Kuşadası'na yepyeni bir sosyal yaşam alanına kavuşturacağız. Mart ayının başında inşaat çalışmalarına başlayacağımız ve kentle bütünleştireceğimiz Kuşadası Marina renovasyon projesini 2023 yılının Aralık ayında tamamlamayı 12 ay kesintisiz hizmet sunacağımız marinamızda kış aylarında kente gelen ziyaretçi sayısında artist sağlamayı hedefliyoruz bu artışın Kuşadası'ndaki işletmeleri ve esnafı olumlu yönde etkileyerek kent ekonomisine önemli bir katkı sunacağını düşünüyoruz. Proje kapsamında oluşturulacak yeni işletmeler Kuşadalılara yeni iş fırsatları yaratarak istihdamı da arttıracak"

Yeşil alan miktarı artacak

Çapa atmadan 90 metreye kadar yat ve mega yat bağlama, kesintisiz elektrik, su altyapısı, uzman palamalar hizmeti ve teknik atölyelerde ihtiyaç duyulan tüm servislere hızlı ulaşım olanağı sağlamak üzere tasarlanan proje ile tekne boylarında büyüme ortalama metrede artış planlanıyor. Tüm marinalarında ve bulundukları bölgelerde denizin, çevrenin ve doğal ortamın korunması konusuna özel bir hassasiyet gösteren Setur marinaları Kuşadası Marina renovasyon projesi kapsamında bu hassasiyetini göstermeye devam edecektir. Renovasyon projesi, çevre ve insan dostu mimarisinin tamamlayacak olan Akdeniz iklimine uygun Peyzaj tasarımı ile de fark yaratarak sahip olduğu görsellik ile denizden ve karadan tüm ziyaretçilerin buluşma noktası olacak.

Seçkin markalar Kuşadası ile buluşacak

Kuşadası Marina renovasyon projesi ile Mevcut durumda 6 bin 200 metrekare olan ticaret merkezi alanı 14 bin 500 metrekareye yükseltilecek. Projenin tamamlanması ile Kuşadası Marina, ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığı olan dekorasyon, tasarım ve giyim mağazalarının yanı sıra yeni kafe ve restoranları ile etkinlik ve spor alanlara ev sahipliği yapmaya başlayacak. Yeni markalar ve kaliteli işletmelerle yaratılacak cazibe merkezi ile kent daha çok yatçı ziyaretçi için uğrak noktası haline gelecek.

whatsapp-image-2022-03-11-at-15-47-53.jpeg

whatsapp-image-2022-03-11-at-15-48-55.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler