Gelen zamlardan dolayı küp şeker alınamıyor!

Gelen zamlardan dolayı küp şeker alınamıyor!

Yüksek fiyatından dolayı şeker alamadıklarını söyleyen vatandaşlar, Ajans Aydın Gazetesi’ne konuştu.

Son günlerde pek çok üründe artan fiyatların bir diğer kurbanı ise şeker oldu. Şeker satışı yapan ve tüketenler şekerin fiyat artışından dolayı artık şeker alacak maddi durumlarının olmadıklarını dile getirdi. 

“KÜÇÜK İMALAT YAPAN FİRMALARA UCUZ ŞEKER ULAŞAMIYOR”

Kendi işlettiği dükkânında yüksek fiyatından ötürü küp şeker satışını azalttığını söyleyen Esnaf Güler Aylin, “Türkiye Şeker Fabrikalarına şeker fiyatı daha ucuz olurken, nihai tüketiciye ulaşmakta sorunlar yaşanıyor. Türkiye Şeker Fabrikaları kapasite oranına göre sadece üreticiye satış yaparak, toptancılara satış yapamıyor diye düşünüyorum. Dolayısıyla yerelde bulunan küçük üreticiye, yani market, bakkal ve küçük imalat yapan firmalara ucuz şeker ulaşamıyor. Biz de bu durumdan ötürü zarar ettiğimiz için Küp şeker satışını azalttık.” dedi.

"FİYAT ARTILŞALRINA YETİŞEMİYORUZ" 

Çeker alamadıklarını söyleyen Hatice Demir, "İki çocuk annesiyim. Sağlık açısından şeker kullanımının çok iyi olmadığını hepimiz biliyoruz. Ben de bu durumdan ötürü şeker kullanımını bayağı azaltmıştım. Ancak biz ne kadar istesek de çocuklar bizim istediklerimizi uygulamayabiliyorlar. Her iki çocuğum da şeker kullanımını devam ettikleri için almak zorundaydım. Biz genelde küp şeker alıyoruz inanın artık alamıyoruz. Fiyatlar o kadar artmış ki almış başını gidiyor. Fiyat artışlarına yetişemiyoruz artık." dedi.

"ŞEKERİ BIRAKTIK!" 

Şeker fiyatının çok yüksek olduğunu belirten Ahmet Güleç, "Artık şeker kullanmıyoruz. İnsanların hali ortada. Hiçbir şey alınmıyor. Şekerin bir kilosunun fiyatı alınmayacak şekilde artmış. Küp şekeri zaten piyasada yok istesek de bulamıyoruz. Onu geçtim toz şeker de aynı şekilde. Bu insanlar ne yiyecek artık. Evimize hiçbir şey götüremediğimiz gibi artık şekeri de götüremiyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler