“GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTEN ECDADIN TORUNLARI ŞİMDİ UZAYA AYAK BASMAK İÇİN GÜN SAYIYOR”

“GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTEN ECDADIN TORUNLARI ŞİMDİ UZAYA AYAK BASMAK İÇİN GÜN SAYIYOR”

AK Parti Aydın Milletvekilleri geçtiğimiz akşam lansmanı gerçekleştirilen Türkiye Uzay Ajansı hakkında sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

Türkiye Uzay Ajansı geçtiğimiz akşam gerçekleştirilen lansman ve tanıtım etkinliği ile Türkiye ve Dünya kamuoyuna tanıtıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Milli Uzay Programı Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye adına tarihi bir dönüm noktasına şahitlik etmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Uzun süreli bir planlama ve çalışmanın ürünü olan Türkiye'nin ilk Milli Uzay Programını dünyaya ilan edeceklerini dile getiren Erdoğan, "Bu program, gerçekçi ama bir o kadar da rekabetçi hedefleri kapsayan içeriğiyle ülkemizin uzaydaki yol haritası olacaktır. Küresel uzay yarışında, ülkemizi üst liglere taşıyacak bu yol haritasının başarıyla hayata geçmesini diliyorum." diye konuştu.

Erdoğan, 18 yıldır Allah'ın kendilerine güzel hizmetler, yatırımlar, atılımlar vesilesiyle milletin huzuruna çıkmayı nasip ettiğini belirterek, "Bugün de evlatlarımız adına, geleceğin Türkiye'si adına yine bir büyük projenin heyecanı ile karşınızda bulunuyorum. Yüzyıllar boyunca yeryüzünde adaletin, ahlakın ve barışın öncülüğünü yapan medeniyetimizin gökyüzündeki yolculuğuna kapı aralıyoruz." dedi.

Türkiye'nin uzaydaki hak ve menfaatlerini nasıl koruyacaklarını ve gelecek 10 yılı nasıl şekillendireceklerini açıklayacaklarını söyleyen Erdoğan, "Paylaşacağımız hedefler, bir hayal ürünü değil, havacılık ve uzay teknolojilerinde bugüne kadar başardıklarımızın bir üst noktaya taşınmasıdır." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE UÇUŞA GEÇİYOR"

Dış basında da geniş yankı uyandıran tanıtım sonrası AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Sözlerini "Gururluyuz" diyerek sonlandıran Yavuz, "Gemileri karadan yürüten ecdadın torunları şimdi uzaya ayak basmak için gün sayıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, milli teknoloji hamlesiyle Türkiye uçuşa geçiyor. Gururluyuz." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler