Gerçeği aratmayan tatbikatta nefesler tutuldu

Gerçeği aratmayan tatbikatta nefesler tutuldu

Aydın’ın Efeler ilçesinde gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı. Tatbikatta önce yangın, ardından patlama gerçekleşti. Olaya anında müdahale eden ekiplerin başarısı takdir topladı.

(HABER: BERNA AYDIN)

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği, UMKE ve AFAD önderliğinde Efeler ilçesinde tatbikat gerçekleştirildi.

1.jpg

“GERÇEĞİNİ ARATMADI”

Gerçeğinden farkı olmayan tatbikatta senaryo gereği önce yangın ardından patlama yaşandı.50 vatandaş etkilendi. Sağlık görevlilerine yardımcı olarak çevik kuvvette tatbikatta yer aldı. Vefat eden vatandaş cenaze aracına yerleştirilirken yaralılar ise hastaneye kaldırıldı. Durumu çok ağır olan bir yaralı ise helikopterle Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesine götürüldü.

7.jpg

“MÜDÜR ESER ŞENKUL HER ZAMAN HAZIRIZ DEDİ”

Tatbikatı Aydın Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Aydın İl Sağlık Müdürü Eser Şenkul yerinde takip etti. Tatbikat sonunda açıklamalarda bulunan Müdür Eser Şenkul, “Otel yemekhanesinde tüp patlaması sonucu oluşan yangın, göçük ve 50 vatandaşımızın olaydan etkilendiği temalarını içeren senaryoya bağlı kalarak destek çözüm ortağımızla kriz masası oluşturduk. Olay yeri güvenliği, yangının kontrol altına alınması, tıbbi müdahale alanının belirlenmesi ve etkilenen vatandaşlarımızın tıbbi öncelikli sınıflandırılması, ilk müdahale, nakil ve sevk içeren tatbikatımızı gerçekleştirdik. Toplamda 50 vatandaşımızın etkilendiği senaryoda, kurulan sağlık alanında yaralılarımızın ilk müdahalesi sonrası Aydın Devlet Hastanesine 16 vaka, Atatürk Devlet Hastanesine 18 vaka, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine helikopterli olmak üzere toplamda 11 vakanın sevki sağlanmıştır. Yine senaryoda 5 vatandaşımız vefat etmiş olup, cenaze işlemleri gerçekleşmiştir. Toplamda 210 personelimizin katılımıyla tatbikatımız başarı ile gerçekleşmiştir. Her zaman hazır sloganıyla ilimiz ve ülkemizde yaşanabilecek her türlü afet ve acil durumda göreve hazır olan tüm personellerimize teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

2-001.jpg

Tatbikat sonunda Vali yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve İl Sağlık Müdürü Eser Şenkul, personellerle görüşüp hepsini tek tek tebrik ettiler.

5.jpg

6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler