Germencik bu olayı konuşuyor!

Germencik bu olayı konuşuyor!

Aydın’ın Germencik ilçesindeki hayvanlarda şap hastalığı görünmesi üzerine 33 Mahalle’de giriş ve çıkışlar geçici olarak durdurulmasıyla birlikte tedbir amaçlı karantina uygulanmaya başlandı.

Olay, Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Karaağaçlı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir hayvanın rahatsızlanması üzerine şap hastalığı şüphesi ile bazı testler yapıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Türkiye Şap Enstitüsü’ne gönderilen testin pozitif çıkması üzerine ekipler, Karaağaçlı ve yakınındaki mahalleleri tedbir amaçlı hayvan giriş ve çıkışlarını durdurdu.

Karantinaya alınan diğer mahalleler ise şunlar; “Moralı, Mursallı, Reisköy, Turanlar, Üzümler, Abdurrahmanlar, Alangüllü, Dağkaraağaç, Dereköy, Gümüşyeni, Hıdırbeyli, Kızılcagedik, Kızılcapınar, Camikebir, İstasyon, Mesudiye, Park, Yedieylül, Yenimahalle, Neşetiye, Tekin, Ortaklar mahalleleri ile Koçarlı’nın Bıyıklı, Güdüşlü, Kasaplı, Şenköy, Tekeli, Yağhanlı, Yeniköy mahalleleri, Söke’nin Argavlı mahallesi ve İncirliova’nın Akçeşme ve Sınırteke Mahallesi.”

Şap Hastalığı nedir?

Şap hastalığı çift tırnaklı hayvanların akut seyirli, çok bulaşıcı ve zoonotik karaktere sahip viral bir enfeksiyonudur. Hastalığın bulaşma oranı yüksek olup, hassas hayvan topluluklarında (popülasyonlarında) % 100'e kadar ulaşabilmektedir. Bu şu anlama gelir: Öldürücü olmamakla birlikte sürü içerisinde veya bölgede hızla yayılır. Her ne kadar zoonoz kabul edilse de insanlara bulaşma oldukça nadirdir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler