Germencikliler 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladı

Germencikliler 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladı

Germencik’te 19 Mayıs coşkusu tavan yaptı.

Germencikliler, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in katkılarıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı doyasıya kutladı.

 

Germencik Belediyesi hazırladığı bir dizi etkinlik ile bayram coşkusunu Koronavirüs sebebiyle evlerinden çıkamayan vatandaşların adeta kapılarına kadar götürdü. Belediyeye ait bayrak ve balonlarla süslü araçlar günün anlam ve önemine uygun marşlar ve şarkılar eşliğinde ilçenin tüm cadde ve sokaklarını gezdi. Düzenlenen etkinliğe yediden yetmişe tüm Germencikliler balkon ve camlarından bayraklarla karşılık vererek kutlama etkinliğine dahil oldu.

 

Şehidin evinin önünde İstiklal Marşı okundu

 

Konvoy halinde kutlama gerçekleştiren belediye araçları, geçtiğimiz yıl teröristlerce şehit edilen Sözleşmeli Piyade Er Görkem Akkuş’un evinin önüne gelince araçlarından inerek, hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudular. Bu anlamlı davranış çevredeki vatandaşlardan büyük takdir topladı ve Germencik Belediyesi’ne düzenlenen etkinlik ve gösterilen bu hassasiyetten dolayı teşekkür ettiler.

 

Etkinlikler akşam da devam etti

 

Gündüz programının ardından akşam da kutlama etkinliğine devam eden Germencik Belediyesi, saat: 19.19’da belediye hoparlörlerinden İstiklal Marşı ve güne özel çeşitli marşlar çalarak tüm Germenciklileri balkon ve camlara topladı. Büyük bir coşku içinde kutlamalara evlerinden katılan vatandaşlar 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadılar.

 

Öndeş: “Hiçbir şey bu coşkuya engel olamaz”

 

Germencik Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle hazırladığı kutlama programına ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Fuat Öndeş hiçbir şey bu coşkuya engel olamaz dedi. Öndeş “23 Nisan’da ifade ettiğim gibi hiçbir şey bu coşkuya engel olamaz diyerek, Koronavirüse rağmen, öte yandan tedbiri de elden bırakmadan imkanlarımız dahilinde ülke tarihimiz için müstesna olan bu günü kutlamak istedik. Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu süreçte sosyal mesafe ve sosyal izolasyon gereği etkinliklere katılım gösteremeyen vatandaşlarımıza bayram coşkusuna dahil etmek için bir dizi program oluşturduk. Gerek konvoy etkinliğimiz esnasında gerekse akşam etkinliğimize cam ve balkonlarından destek vererek yoğun katılım gösteren halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesile ile tekrardan Ulu Önderimiz, ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm aziz şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler