Germencik'te dolu tarımı vurdu

Germencik'te dolu tarımı vurdu

Aydın'ın birçok ilçesinde etkili olan dolu yağışı, birçok tarım ürününde zarar oluşmasına neden oldu.

10 Haziran Perşembe gününden bu yana Aydın'ın çeşitli ilçelerinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan kentte yaşayan vatandaşlar tarafından mutlulukla karşılandı. Kış aylarında barajların beklenen doluluk oranlarına ulaşmaması nedeniyle tarımsal sulamada kısıtlamaya gidilen kentte üretim yapan yüzlerce çiftçi, birçok farklı platformdan yaptıkları paylaşımlarda yağışı 'can suyu' olarak değerlendirdi.

Yer yer dolu yağan kentte yaşayan bazı çiftçiler ise durumdan şikayetçi oldu. Germencik ilçesine bağlı Habibler, Turanlar ve Damlapınar Mahallelerinde dolu yağışı nedeniyle pamuk, sılajlık mısır, incir ağaçları ve domates fidanları zarar gördü. Sosyal medyaya yansıyan görüntüleri gören vatandaşlar, ürünlerini kaybeden üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ekili arazilerin ve ürünlerin son halini sosyal medya hesabından paylaşan Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu,"Dolu sebebiyle pamuk, mısır ve incir ürünlerinde zarar gören Habibler, Damlapınar ve Turanlar Mahallesi çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunarım" dedi.

whatsapp-image-2021-06-14-at-18-15-27.jpeg

whatsapp-image-2021-06-14-at-18-14-53.jpeg

whatsapp-image-2021-06-14-at-18-14-52-1.jpeg

whatsapp-image-2021-06-14-at-18-14-52.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler