Germencik'te incirin pazarlanması için belediye devreye girdi

Germencik'te incirin pazarlanması için belediye devreye girdi

Önde gelen incir üretim merkezlerinden Aydın'ın Germencik ilçesinde belediye ve 6 tarımsal kalkınma kooperatifi iş birliğiyle incirin pazarlanması için INYA markası oluşturuldu, satış noktaları kuruldu.

Belediye Başkanı Fuat Öndeş, gazetecilere inciri daha iyi değerlendirmek, üreticiden tüketiciye doğrudan köprü kurmak amacıyla yola çıktıklarını söyledi. 

Yaş incir alımlarına başladıklarını, kuru incir ile birlikte ülke genelinde pazarlama yapacaklarını, ihracat da hedeflediklerini dile getiren Öndeş, Buharkent’ten Ortaklar'ın bitişine kadar olan güzergahta incir satan mağaza yoktu. Biz de bunu INYA ile Germencik’te gerçekleştirdik. Hem incire sahip çıkarak marka haline getirdik. Katma değerini artırarak tüketiciye doğrudan ulaştırıyoruz. Üreticide bu durumdan çok memnun. Şu an sezona girdik, yaklaşık 4 noktada Germencik ve Ortaklar güzergahında satışları gerçekleştiriyoruz.'' dedi.

İncir üreticilerinden Ali Sincap ise her gün topladıkları incirleri doğrudan tüketiciye sunduklarını, bu satış kanalının üreticinin elini rahatlattığını ifade etti.

20200813-2-43865753-57384424.jpg

20200813-2-43865753-57384420.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler