Germencik'te otoban kenarında çıkan yangın kontrol altına alındı

Germencik'te otoban kenarında çıkan yangın kontrol altına alındı

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Germencik’te otoban kenarında çıkan ve zeytinlik alana sıçrayan yangına müdahale etti.

Çok sayıda araç ve personelle yapılan müdahaleyle yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alındı. Bugün Aydın genelinde beşi büyük olmak üzere 20’den fazla yangın çıktığının altını çizen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşları olası yangınlara karşı çok dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Bugün öğleden sonra vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendiren ekipler, hızlı bir şekilde Germencik’teki yangın bölgesine intikal etti. Ekipler, otoban kenarında çıkıp zeytinlik alana sıçrayan yangına hızlıca müdahale ederek kontrol altına aldı. Alanda soğutma çalışmalarına başlandı.

ÇERÇİOĞLU: YANGIN RİSKİNE KARŞI DİKKATLİ OLMALIYIZ

Çerçioğlu ise, son günlerde çıkan yangın sayısında büyük bir artış olduğunu, sadece bugün 20’den fazla yangın çıktığını söyledi. Bu yangınlardan beşinin büyük çaplı yangın olduğunu belirten Çerçioğlu, vatandaşları anız yakmamaları, ateşle bahçe temizliği yapmamaları ve ormanlık alanlarda kırık cam parçaları bırakmamaları konusunda uyardı. Çerçioğlu, “İtfaiye ekiplerimiz yangınları söndürmek için canla başla çalışıyor. Yanan zeytin, çam ağaçlarımız yüzlerce yıllık ağaçlar. Bu ağaçları yerine koymak için o kadar daha yıl gerekiyor. Bu sebeple vatandaşlarımızı özellikle havaların çok sıcak olduğu bugünlerde yangın riski oluşturacak hiçbir şey yapmamaları konusunda uyarıyoruz” dedi ve vatandaşları yangına karşı dikkatli olmaya çağırdı.

yangin-1-1.jpg

yangin-3-1.jpg

yangin-4-1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler