Göğde: AK Parti’yi seçtim çünkü halk için siyaset yapıyor

Göğde: AK Parti’yi seçtim çünkü halk için siyaset yapıyor

AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde, AJANS AYDIN gazetesinin ‘SÖZ SİZDE’ köşesine konuk oldu.

(HABER : Dilan AZİZOĞLU)

AJANS AYDIN gazetesinin ‘Söz Sizde’ köşesine konuk olan AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde, ‘‘Cumhur İttifakı olarak bizim derdimiz var. Milletimiz, vatanımız, ortak bir hedefimiz var. Karşı tarafa baktığımız zaman hepsinin ayrı ayrı birer hedefi var’’ dedi.

‘‘Biz seçime her zaman hazırız. Cumhurbaşkanımız yarın seçim var dese bizim bütün oluşumlarımız tam’’ diye konuşan Göğde, kadın kollarının çalışmalarına dikkat çekerek, ‘‘Kadınlarımızın AK Parti iktidara gelmeden önceki durumuyla AK Parti iktidara geldikten sonraki durumunun artık kıyas yapılamayacak kadar önde olduğunu biliyoruz’’ ifadelerini kullandı.
 

Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

Ben doğma büyüme Aydınlıyım. Ailem de Aydınlı. Babam 84 senesinde vefat etti, kendisi inşaat teknikeriydi ve İTÜ mezunuydu. Annem aslen Çineli ama evlendikten sonra Aydın’da yaşamaya başlamış. Belediyede yazı işlerinde görevliydi. Daha sonrasında burada İstanbul menşeili şirket müdürlükleri yaptı. O da şu anda emekli. Bir kız kardeşim var, o İstanbul’da yaşıyor. Evliyim, 2 kız çocuğu sahibiyim. Eşim inşaat mühendisi, onun da işleri genellikle Muğla’da. Ben mali müşavirim. Yaklaşık 12 senedir Aydın’da kendi büromda mali müşavirlik hizmeti veriyorum. Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Üniversite bitip Aydın’a geri döndüğümde burada bir açık öğretim dershanesinde yaklaşık 3 yıl finans, muhasebe alanında öğretmenlik yaptım. Bu öğretmenliğin de bana kattığı çok şey olduğunu düşünüyorum. Özellikle açık öğretimde üniversite okuyan öğrencilerle bir arada olduğunuz için her yaştan öğrenci profili var, skala çok geniş. Öyle olunca aynı sınıfın içerisinde her yaştan insana hocalık yapmak hakikaten bana çok artılar kattı. Akabinde de 2003 senesinde evlendim. 2003 senesinde evlenince eşim inşaat mühendisi olduğundan şantiyecilik ön plandaydı. Öyle olunca bir süre çalışma hayatına ara verdim. Eşimle birlikte Bodrum, İstanbul, Düzce olmak üzere çeşitli şantiyelerimizde çalıştık. Aile hayatı önemli çünkü. O zamanlar büyük kızım küçüktü ve eşimle beraber olmayı tercih ettik. Sonrasında büyük kız okula başlayacağı zaman bir karar vermemiz gerekiyordu, aileler burada olduğu için. Ailelerin olduğu bir yerde çocuğu büyütmek çok daha kolay. O anlamda tekrar memleketimize geri dönme kararı aldık. İyi ki de bu kararı almışız diyorum ben. Memleketimi çok seviyorum. 2000 senesinden beri de Aydın’dayız. Bunun dışında büyük kızım bu sene üniversiteyi kazandı. O da isteyerek seçtiği bir mesleğin okulunu okuyor. Onun da bu yoldaki tercihlerini destekleyerek gitmeyi umuyoruz. Küçük kızım da ortaokula gidiyor. Allah bütün çocuklarımızın yolunu açık etsin İnşallah. 

Kaç yaşında siyasete girdiniz? Partinin hangi kademesinden başladınız ve hangi görevleri yaptınız?

Ben 2010 senesinde ilk üyeliğimi yaptırarak siyasete girdim. AK Parti’de siyasete başladım. Başka bir partiyi de hiçbir zaman düşünmedim. 2011 senesindeki seçimlerde de aktif olarak sandık görevlisi oldum. Yani en alt birimimizden başlamış olduk siyasete. 2016 senesinde kadın kollarında başkan yardımcılığı görevine başladım. Bir buçuk sene sonra il yönetiminde görev aldım. İl yönetiminden sonra da 2018 senesinin Mart ayından beri il kadın kolları başkanı olarak görevime devam ediyorum şu anda. Dediğim gibi sandık görevlisi olarak başladım siyasete. Bunu çok önemsiyorum çünkü bizim için en önemli görevlerin başında geliyor bu. 

Neden AK Parti peki?

Ben siyasetin halk için yapılacağını düşünüyorum. Halk için yapılan siyaseti de bir tek AK Parti’nin yaptığını düşünüyorum. Çünkü AK Parti halkı için siyaset yapıyor. Geleceği için, çocukları için siyaset yapıyor. Türkiye’yi çok daha ileri bir duruma getirmek için, Türkiye’yi lider konuma getirebilmek için siyaset yapıyor. Bunlar benim çok önemsediğim şeyler. İnsanlarımızı cinsiyet, memleket gibi olgularla ayırt etmeden siyaset yapılıyor AK Parti’de. Bu da aynı zamanda benim için çok önemliydi. Geleceğimizi, çocuklarımızı düşündüğüm için AK Parti’yi seçtim.


Siyasette hedefleriniz neler? 

Siyasette hiçbir zaman kişisel hedeflerimiz olmadı. Olmasını da hiçbir zaman düşünmedim. Çünkü biz bir teşkilat mensubuyuz. Teşkilat mensuplarının şahsi hedefleri olmaz. Teşkilat mensubunun kurumsal hedefi olur. Bizim en büyük hedefimiz her zaman bir adım ileriye gitmek. Şu anki en büyük hedefimiz ise 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan zaten tekrar Cumhurbaşkanı seçilecek, bunda hiçbir şüphemiz yok ama bir önceki seçimden çok daha fazla oy ile seçilmesini sağlamak. Aydın özelinde ise aynı şekilde bir önceki seçimde aldığımız oyu bir üstüne taşıyabilmek. 2018 seçimlerinde Allah’ın izniyle biz Aydın’da milletvekili sayımızı 3’ten 4’e çıkarıp bir önceki seçimden çok daha yüksek oy alarak vekillerimizi göndermiştik. Bu 2023 seçimlerinde de bizim hedefimiz tekrar bir önceki seçimin üstüne çıkmak. 


AK Parti'nin Aydın'daki vekil sayısı kaç olur? 

Aydın’daki vekil sayımızın düşeceğine değil çıkacağına inanıyorum. Geçen seçimlerde de seçime girmeden önce 4 milletvekilimizi Ankara’ya göndereceğiz demiştik. Bu söylemimizde mahcup olmadık. Bu seçimlerde de İnşallah en az 4 milletvekilimizi yine Ankara’ya mecliste bizi temsil etmesi için göndereceğiz. 


Türkiye'de siyaset yapmak zor mu? 

Türkiye’de siyaset yapmak olarak bakmayalım. Siyaset zaten başlı başına zor bir şey. Çünkü siyaset yapabilmen için bir derdin olması lazım. Siyaset yapabilmen için buna gönül vermen lazım. O anlamda bütün dünyada bence zor olabilir siyaset yapmak. Her şeyi göğüslemen gerekiyor. Yani derdini anlatabilmen, derdinle dertlenip neler yapabileceğini planlaman lazım. Türkiye’deki siyaset anlamında da ben aktif olarak neredeyse 8 senedir bu işin içindeyim, zorlandığım zamanlar tabii ki olacak ama kolay hiçbir şey yok. Yani buna sadece siyaset anlamında da bakmamak lazım. Ben uygun bir dil kullanıldığı zaman, uygun metotlar kullanıldığı zaman ve düzgün analizler yapıldığı zaman siyasetin hiç de zor olmadığını düşünüyorum. Kadın olarak ise siyasette zorlanmıyorum. Çünkü ben AK Parti’de siyaset yapıyorum. AK Parti’de siyaset yaptığımız için biz kadın erkek olarak ayrı mecralardaymışız gibi siyaset yapmıyoruz. Bizim bir ilkemiz var; kadın erkek omuz omuza Türkiye’yi ileriye taşımak. O anlamda da beraber görev yaptığım bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımız, bütün kademelerdeki arkadaşlarımız hep ortak bir dil kullanarak ve istişare ile yol alıyoruz. Bu yüzden ben kendi partimde hiçbir zaman zorlanmadım. Gayet güzel, istişareli bir şekilde devam ediyoruz. 


AK Parti'de siyaset yapan 2 isminde yer aldığı 6'lı masayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Cumhurbaşkanımızın bu konuda çok güzel söylemleri var. Onun söylediği sözlerin üzerine çok fazla bir şey söylemek bize düşmez. Ben karşı tarafta hiçbir ortak hedefi bulunmayan bir oluşum görüyorum. Bu anlamda da çok konuşmaya değer bulmuyorum işin açıkçası. Bizim ittifakımızda bizim derdimiz var. Milletimiz, vatanımız, ortak bir hedefimiz var. Karşı tarafa baktığımız zaman hepsinin ayrı ayrı birer hedefi var. Bu masanın dağılmaya mahkûm olduğu ortada. Bu yüzden üzerinde çok konuşulması gerektiğini düşünmüyorum. Zaten halkımız görecek ve bunun takdirini yapacaktır ve görmeye başladığını düşünüyorum. Çünkü ortak bir dil kullanamazsan önce içeriden sonra da dışarıdan çatlamalar başlar. Ortak dilin kullanılmadığı hem kendi içlerinde ayyuka çıkmaya başladı hem de dışarıdan vatandaşlarımızda bunları zaten gözlemliyor. Takdir onların. Dediğim gibi Cumhurbaşkanımızın zaten bu 6’lı masa hakkında söylemleri gayet doğru. Bizim onun üzerine başka söylem söylememize gerek yok.


AK Parti Kadın Kolları teşkilatları seçimlere hazır mı?

Biz seçime her zaman hazırız. Bugün Cumhurbaşkanımız yarın seçim var dese bizim bütün oluşumlarımız tam. Biz 81 ilde zaten çok kuvvetli bir teşkilatız. Aydın özelinde de 5 senelik bir kadın kolları başkanlığı görevim var. Bu 5 sene içerisinde biz her an seçim olacak gibi çalıştık. Hiçbir zaman boşluk bırakmadık. Biz bugün 50 bin kadın üyemizle, il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, mahalle teşkilatlarımız ve sandık teşkilatlarımız olmak üzere çok kuvvetli bir teşkilat yapımız var. Baktığınızda bugün birçok partinin il ve ilçe teşkilatları yokken bizim sandık teşkilatlarımız bile hazır. Bu sandık teşkilatlarımızda kendi aralarında toplantılarını yapabilen, ziyaretlerini planlayabilen, çok donanımlı, ne yaptığını bilen, siyaset yaptığının farkında, Türkiye’yi çok daha ileriye taşımak için gayret gösteren gönüllü kadınlarımız ile dolu. Bu anlamda ben onlara bir kere daha çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü onların emekleri ve çabalarıyla biz bir şeyler yapabiliyoruz. Aydın Kadın Kolları Teşkilatı olarak da 17 ilçemizde, 671 mahallemizde, 2 bin 700 sandığımız ile hazırız biz. Bu ayki son çalışmamızda da 671 mahallemizde eş zamanlı sandık toplantılarımızı gerçekleştirdik. Bu çok kıymetli yani bütün sandıklarda kadınlarımız toplantılarını yaptılar. Şu anda hala devam eden toplantılarımız var. Kasım sonunda bütün toplantılarımızı bitireceğiz İnşallah. Biz AK Parti Kadın Kolları olarak zaten her an seçimlere hazırız. 


Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçilir mi? Dışarıdaki gözlemleriniz nasıl? 

Biz halkla birlikte siyaset yapıyoruz. Biz sahadan kopuk, masa başı siyaseti yapmıyoruz. Gerek pazar yerlerinde, evlerimizde, iş yerlerimizde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Benim bugüne kadar gözlemlediğim halkımız nezdinde Cumhurbaşkanımıza güvenin tam olduğu yönünde. Tabii ki bazı süreçlerden geçtiğimiz zamanlar oluyor, vatandaşlarımızın zorlandığı zamanlar oluyor. O zamanlarda bile şikâyetlerini bize söylüyor olmaları ve ‘Cumhurbaşkanımıza iletin bir çözüm bulunsun’ demeleri çok kıymetli. Yani onlar da biliyor ki olan her şeyin çözümü sadece Cumhurbaşkanımızda. O anlamda ben halkımızın hiçbir şekilde kafalarında tereddüt olduğunu düşünmüyorum. Çünkü halkın içindeyiz, onlarla birlikteyiz. Bizlere dertlerini anlatmaları ve çözüm yolunu Cumhurbaşkanımızda bulmaları bir sonraki seçimde Cumhurbaşkanımızın tekrar seçileceğini açıkça ortaya koyuyor. 


Eklemek istediğiniz veya bahsetmek istediğiniz projeleriniz var mı? 

Genel Merkez Kadın Kollarımızın himayesinde çalışmalarımızı farklı farklı alanlarda devam ettiriyoruz. Teşkilat çalışmalarımızda bizim her hafta il ve ilçe yönetim kurullarımız toplanıyor ve haftalık kararlarını alıp yapmaları gerekenleri planlıyorlar. Bu bizim olmazsa olmazımız, kurumsal yapımız içindeki bir teşkilat çalışma prensibimiz. Onun dışında yürüttüğümüz ana 1-2 tane faaliyetimiz var. Biz kadınlarımızın AK Parti iktidara gelmeden önceki durumuyla AK Parti iktidara geldikten sonraki durumunun artık kıyas yapılamayacak kadar önde olduğunu biliyoruz. Daha da öne taşımak istiyoruz. Siyasette, eğitimde, iş hayatında artılar koyuyoruz ki kadınlarımız bizden önceki açığı daha rahat kapatsın. Bu konuda 2 senedir yürüttüğümüz çok önemli projelerimiz var. Biliyorsunuz ki Emine Erdoğan Hanımefendi de eğitim hayatını çok önemsiyor ve onun himayelerinde yürüttüğümüz bazı projelerimiz var. Öncelikle okuma yazma seferberliği deyip kadınlarımızda okuma yazmaya erişememiş, çeşitli nedenlerden dolayı eğitim hayatının içerisinde yer alamamış kadınlarımızı eğitim hayatının içine dâhil ettik ve ilkokul diplomalarını aldırmıştık. 2 yıl önce de ‘Nerede Kalmıştık’ dedik ve böyle söylememizin en büyük nedeni de eğitim hayatında başörtüsü yüzünden okuyamamış ya da ailedeki çeşitli sebeplerden dolayı okuyamamış kadınlarımıza tekrar başlıyoruz, liseye devam ediyoruz dedik. Bu proje ile ortaokuldan sonra okuyamamış kadınlarımızı açık öğretimden liseye başlattık. Tabii ki sadece başlatıp bırakmıyoruz. Bu kadınlarımıza aynı zamanda Milli Eğitim ve halk eğitim merkezlerinde zorlandığı derslere yönelik sınıflar açarak derslerini almasını sağlamaya çalışıyoruz. Liseyi bitirdikten sonra onlarla İnşallah bu sefer de üniversiteye yazılacağız. Bugün benim kendi il yönetimimde üniversite mezuniyeti oranı şu anda yüzde 60. Artık kadınlarımız eğitim hayatında da ön planda. Bazen bu konuda ‘bu yaştan sonra ne yapacağım, okuduktan sonra bir hedefim yok zaten’ gibi söylemler ile karşılaşıyoruz ama onlarla konuştuğumuzda ve okula tekrar başladıklarında ‘iyi ki başlamışız, ufkum genişlemeye başladı’ diyorlar. Aynı zamanda bu kadınlarımıza bir özgüven getiriyor, hayatta neler başarabileceklerinin farkına varıyorlar. O anlamda Emine Erdoğan Hanımefendinin ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığımızın himayesinde 81 ilde devam ettirdiğimiz bu proje çok kıymetli. Bir de biz, kadınlarımızın iş hayatında olmasını çok önemsiyoruz. Daha doğrusu üretim kanalında olmalarını çok önemsiyoruz çünkü kadın anaç ruhuyla üretim kanalına girdiği zaman hakikaten verileni katlayarak devam ettiriyor. Yine Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığımızın himayesinde 81 ilde yürüttüğümüz bir projemiz var, ‘Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda’ dediğimiz. Kadınların iş hayatına katılımlarına destek olma konusunda geçen sene temmuz ayında Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Keşir Hanımefendinin buradaki toplantımıza katılımı ile startımızı vermiştik. Bu toplantıda 700 tane kadınımızı 7 tane kurum müdürümüz ile bir araya getirdik. Buradaki amacımız hem kurumumuzun kadınlarımıza verdiği, devletimizin vermiş olduğu hibeler ve destekler konusunda bilgilendirmek hem de aynı zamanda da üretime katkı sağlamak isteyen kadınlarımız var. Bu anlamda kadınlarımızı kurum müdürleriyle bir araya getirdik, sunumlarını dinlediler, irtibata geçtiler. Kurumlarımızın kadınlarımıza verdikleri hibeleri, destekleri anlatıldı. Çok güzel bir toplantı oldu. Bir buçuk yıldır da biz bu toplantılarımızı bütün ilçelerimizde devam ettirerek gidiyoruz. Aydın’da son bir buçuk yılda girişimci kadın kavramı çok ön plana çıktı. Bu farkındalığı oluşturduğumuz için de çok memnunuz. Kadınlarımız ne yapması gerektiğinin farkına vardı, kendi potansiyellerinin farkına vardı, devletimizin onların yanında olduğunun farkına vardı. Kadınlarımızın üretmesi hem istihdama hem devlet ekonomisine katkı sağlıyor. Bugün ihracat yapan, yurt dışında kendi şubelerini açan kadınlarımız var. Bu kadınlarımız rol model olarak kendilerini anlattıklarında diğer kadınlarımıza da ışık oluyor. Diğer platformlarında bu çalışmalara başlıyor olmaları ve bu farkındalığı görmüş olmaları Aydın olarak iyi bir iş yaptığımızı gösteriyor ve bizi çok memnun ediyor. Her alanda da vermemiz gereken destekleri vermeye, buluşturmaları yapmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler