Güllübahçe deve güreşleri nefes kesti

Güllübahçe deve güreşleri nefes kesti

Aydın'ın Söke İlçesi'nde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’nun katkılarıyla Güllübahçe Mahallesi'nde bu yıl 5'ncisi düzenlenen ve  bu sezonun finali olan Güllübahçe Geleneksel Deve Güreşi Festivali'nde büyük heyecan yaşandı.

Adına yakışır güzellikte gerçekleşen ve gelirin doğuştan SMA Tip 1 hastası olan İkra Deniz Pamuk'un tedavisi için bırakıldığı güreşlerde Ege'nin ünlü pehlivan develeri arenaya çıktı. Aşırı soğuk havaya rağmen katılımın yoğun olduğu deve güreşleri izleyicilerden tam not aldı.

Güllübahçe Mahallesi Futbol Sahası'nda Ege ve Akdeniz yöresinden bir çok ünlü güreş devesinin mücadele ettiği etkinliğe, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Söke Belediyesi Başkan Vekili Saime Cantürk, Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen, Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Bülent Bozbaş, Tahsin Kocaman, ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç, Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ufuk Serdar Özmen, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Taner Günhan, Aydın Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Onur Arazsu, Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Tahir Olçum, Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Barış Altıntaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli,Söke Belediyesi Meclis Üyeleri Faik Polat, Yasemin Gürsoy, Mehmet Arif Ceylan, Hatice Kurban, Şaabettin Kara, Egemen Dalgıç, Sedat Kaplan, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın, CHP Germencik İlçe Başkanı Salih Çavuş,  CHP Aydın İl Başkan Yardımcıları Mehmet Zeylan, Dursun Evren, CHP Söke İlçe Başkan Vekilleri Nursel Tunç, Aylin İşgören, CHP Söke İlçe Yöneticileri, İyi Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Aydın Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, CHP Aydın Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Zeynep Can, CHP Söke Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır, çevre mahalle muhtarları  ve çok sayıda güreşsever vatandaş katıldı.

Arenayı dolduran güreş severler Söke'nin develerinin aynı sıra Ege ve Akdeniz bölgelerinin en üst klasmanı olan Şampiyonlar Ligi develerini de izleme fırsatı yakaladı. Sök kapaları, çatal kapanları, savdurmaları, makasları, çengel oyunlarını heyecanla takip eden vatandaşlar, güzel bir sezon finaline tanıklık etti.

Deve güreşilerinin sonunda; Kupa için güreşen Bodrum'dan Kaptan Mustafa Oduncuoğlu'nun "Kanka" isimli devesi ile Selimiye'den güreşlere katılan Hakkı Bayındır'a ait Neco Baba'ya kupalarını CHP Aydın Milletvekili ve PM üyesi Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Bülbül ile CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız birlikte verdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kupasını kazanmak için Bodrum' dan Efeoğlu ve Turanlardan Ağır Hasan'ın güreşleri büyük çekişmeye sahne oldu. Deve sahiplerine kupalarını Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Barış Altıntaş verdi.

Söke Belediye Başkanlığı Kupasını ise Belediye Başkanvekili Saime Cantürk takdim etti. 

Hafta sonu tatilini güreşe gelerek değerlendiren vatandaşlar Güllübahçe Mahallesinde Prien Antik kentinin eteklerinde hem kıran kırana geçen güreşleri izledi hem de ailesi ile birlikte piknik yaptı.

3f7f6a40-2703-470c-853b-1b8accfa7e1f-001.jpg

a57fe76d-8725-4dd1-acd9-b6a074baa041-001.jpg

7d8bfac5-0cf5-4840-8df6-64c05637e558-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler