GÜNAY'DAN AYDINLILARA KRİTİK UYARI

GÜNAY'DAN AYDINLILARA KRİTİK UYARI

Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, normalleşme sürecinin başlamasının ardından vatandaşların çarşı ve pazar alanlarında yoğun şekilde bulunmasının endişe verici olduğunu dile getirerek Aydınlıları uyardı.

Efeler Belediyesi tarafından Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Tepecik Mahallesi'nde gerçekleştirilen "Yangın ve Arama Kurtarma Tatbikatı" etkinliğinde konuşma yapan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Aydınlıları uyardı.

Orta seviyede riskli iller arasında yer alan Aydın'da normalleşme sürecinin başlamasının üzerinden 2 gün geçmesine rağmen vatandaşların çarşı, pazar ve meydan gibi alanlarda yoğun şekilde bulunmasının endişe verici olduğunu dile getiren Günay, "İki gündür fark ediyorum ki ciddi anlamda kalabalıklaşıyoruz, hemen her şey normalmiş gibi hayatımızı eskisi gibi sürdürmeye çalışıyoruz. Bunu yapmayalım." dedi.

Mutasyonlu virüsün Aydın'da da birçok vakada görüldüğünü hatırlatan Günay, "Üstelik virüs değişti, daha saldırgan hale geldi. Eğer bu konuda hassasiyetimizi korumaz, illa bir polis zabıta gelip bizi uyarsın diye beklersek yanlış yaparız." diye konuştu.

"DAHA AĞIR YASAKLARLA KARŞI KARŞIYA KALIRIZ

Tedbirlere uyulmaması durumunda daha ağır yasakların hayata geçirilebileceğini söyleyen Günay, "Hassasiyetimizi sürdürmez isek vakalar tekrar yükselir, bu sefer daha ağır şartlarda kapanma daha ağır yasaklarla karşı karşıya kalmak durumunda oluruz. Lütfen özen gösterelim, hastalık devam ediyor, daha güçlü devam ediyor. Her şey 28 Şubat‘ta kötüydü de 1 Mart’ta iyi olmadı. Hep beraber hemen dışarı çıktık. Ben buraya her zamanki zamanda çıktım ama geç kaldım. Ne için geç kaldım? Arabalar trafik çok doluydu, insanlar salonları dolduruyor. Biz denetlemek için uğraşıyoruz ama belediye ,zabıta , polislerimiz şu anda bütün esnafa, lokantalara, kıraathanelere giremez bakamaz, o yüzden herkes kendi iç denetimini yapsın kendini korusun." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler