‘Havrita’ kapatıldı! Peki, sokak hayvanları sorunu çözüldü mü?

‘Havrita’ kapatıldı! Peki, sokak hayvanları sorunu çözüldü mü?

Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, ’Havrita’ uygulamasının kapatılmasının ardından sokak hayvanlarının durumunu değerlendirdi. Tekinbaş, ‘‘Bu hayvanlar bu yaşamı kendileri seçmediler’’ dedi.

Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, son günlerde büyük tepki toplayan ve gündemden düşmeyen Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kurulan Başıboş Köpek Haritası 'Havrita' uygulaması ile ilgili, ‘’Başıboş tanımını ben kabul etmiyorum. Başıboş diye bir şey yok. Sokakta yaşamak zorunda kalan hayvan var. Bu hayvanlar bu yaşamı kendileri seçmediler, biz yaptık’’ ifadelerini kullandı.
 

‘’Uygulama iyi bir amaca hizmet etmek için çıkmadı’’

‘Havrita’ isimli uygulamanın iyi bir amaca hizmet etmek için kurulmadığını düşündüğünü söyleyen Tekinbaş, ‘’Bu uygulama eğer iyi bir amaç için çıkmış olsaydı başında ‘başıboş sokak hayvanları’ terimi kullanılmazdı. Bu uygulamanın kullanıcılarından hiçbiri ‘Bakın burada bir köpek topluluğu var. Besleme yapmak isteyen arkadaşlara duyurulur’ diye konuşmamış. Hepsi tamamen hedef göstermeye yönelik kullanmış’’ dedi.


‘’Bilinçsiz hayvanseverler suçlu’’

Sokak hayvanlarının sayılarının bu kadar çok artmasında bilinçsiz hayvanseverlerin payının büyük olduğunu ifade eden Tekinbaş, ‘’Hayvanseverler ‘Ben ne kadar çok mama dağıtırsam o kadar çok hayvan seviyorum’ diye yanlış bir düşünce içerisindeler. Mama döküp, besleme yapıp kısırlaştırma yapmayan insan o hayvana kötülük yapıyordur. Bu işin tek çözümü kısırlaştırma. Burada da görev belediyelere düşüyor. Fakat çoğu yer bu görevi üstüne almamış bile. Belediyeler bu sorunu hayvanları kamyona toplayıp başka bir il sınırına koyarak çözmeye çalışıyor. Bu şekilde sorun ortadan yok olmuyor. Çözüm çok basit; kısırlaştırma’’ diye konuştu.
 

‘’Hayvana şiddet gösteren kişi yargılansın, afişe olsun’’

Hayvana yönelik şiddet gösteren kişilerin aldığı cezayı yetersiz bulduğunu dile getiren Tekinbaş, ‘’Biz istiyoruz ki şiddet gösteren kişi yalnızca para cezası almasın, çıksın yargılansın ve afişe edilsin. Bir köpek tecavüzcüsünün afişe olmasını istiyorum ben çünkü onun bir adım sonrası çocuktur, bir adım sonrası kadındır. Bu sapıklıktır. İnsanlarda yalnızca para cezası alacağına dair bir güven var. Zaten o cezalar da hiçbir zaman ödenmiyor. Hâlbuki gerçek bir mahkeme yapılıp 3, 5 kişi içeriye alınsa, afişe edilse belki de insanların davranışı değişecek’’ diyerek kanunların sertleşmesini istedi.

whatsapp-image-2022-08-29-at-14-15-27.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler