HDP'ye bakanlık verilebilir sözlerine sert çıktı

HDP'ye bakanlık verilebilir sözlerine sert çıktı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TV100 ekranında yayınlanan programda, 'Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir' ifadelerini kullandı. Tekin’in tepki çeken ifadelerine bir yanıtta AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’den geldi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna, "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" dedi. Tekin’in bu sözlerine birçok kesim tepki gösterdi. Tekin’in sözlerine tepki gösteren isimlerinden bir tanesi de Ömer Özmen oldu. Özmen, “Millet İttifakı Türkiye’de HDP’yi hükümete taşıma noktasın da bir gayret içerisinde” dedi. 

 

“MALUMUN RESMİ AĞIZDAN İLANI”

Konuyla ilgili AJANS AYDIN’a açıklamalarda bulunan Ömer Özmen, “Bu zaten bilinen, daha önce de dile getirilen bir konuydu CHP’liler tarafından. Malumun resmi ağızdan ilanıdır. Ben bu konuyu millet ittifakı içerisinde yer alan ve geçmişinde milliyetçi saflarda siyaset yapan arkadaşlarımızın daha dikkatli ve özenli takip etmeleri gerektiğine inanıyorum. Millet ittifakı Türkiye’de HDP’yi hükümete taşıma noktasında da bir gayret içerisinde. Bunu açık bir şekilde söylüyor. Bu bakımdan ben bu açıklamada öncelikle millet ittifakı içerisinde yer alan diğer partilerin tekrar bu ittifakı gözden geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler