HERKES ÖZLEMİŞ

HERKES ÖZLEMİŞ

Kademeli normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yeni tip koronavirüs önlemlerinde esnetme yapılan şehirlerden biride Aydın oldu. Aylardır evlerinde kalan vatandaşlar cadde, meydan, çarşı, kafe ve restoranlara adeta akın etti.

1 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile kademeli normalleşme süreci başlatıldı. Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illere göre kategorilendirilen Türkiye'de normalleşme adımlarının da bu risk seviyelerine göre atılacağı açıklandı.

Orta riskli iller arasında yer alan Aydın'da da bu süreç dün başladı. Kafe ve restoranların aylar sonra tekrar hizmet vermeye başladığı kentte, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların da sokağa çıkma kısıtlaması sona erince cadde, sokak, meydan, çarşı, kafe ve restoranlar dolup taştı.

Aylardır evlerinde sıkılan vatandaşların mekanlara akın etmesi ise bazı vatandaşlar tarafından tedirginlikle karşılandı. Zaman zaman maske ve sosyal mesafe kurallarının ihlal edildiği alanlarda vatandaşlar Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekipleri tarafından sık sık uyarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler