HİÇ BU KADAR ZORLANMAMIŞTIK

HİÇ BU KADAR ZORLANMAMIŞTIK

Türkiye’de koronavirüs önlemleri kapsamında ilk kapatılan işletmelerden biri de kuaförlerdi. Mart ayından bu yana zorlu bir süreç geçiren kadın kuaförleri, pandemi nedeniyle kepenk kapatma noktasına geldi.

2019 yılının ikinci yarısında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüs kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. Türkiye’de de ilk vaka 10 Mart 2020 tarihinde görüldü ve ilk pandemi dönemine girildi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında ilk kapatılan işletmelerden biri olan kadın kuaförleri, 2020 yılını büyük hasarla atlattı. Bazı işletmeler halen açılamadı, bazıları ise kalıcı olarak kepenk indirmek zorunda kaldı.

HİÇ BÖYLE OLMAMIŞTI

Aydın’ın Efeler ilçesinde bayan kuaförü işletmecisi olan Ahmet Koray, 18 yıldır bu sektörde olduğunu fakat hiç bu kadar zor durumda kalmadığını dile getirdi. Pandemi sürecinden herkes gibi kendi işletmesininde olumsuz yönde etkilendiğini söyleyen Koray “Pandemi süreci her şeyden önce bizim çalışma şartlarımızı değiştirdi. Randevuya döndük, saatli çalışmamaya başladık.” dedi.

Pandemi süreci öncesinde daha çok saatli çalıştıklarını ama şimdi randevulu çalıştıklarını dile getiren Koray, kısıtlamalar dolayısıyla saatlerinin düzenli olduğunu, akşam saat 20:00’a kadar çalışabildiklerini, bu durumun da çalışan müşterilerin uzun süren işlemlerini yapmakta zorlandıklarına neden olduğunu söyledi. Önceden çalışan kesimin haftasonları geldiklerini fakat şimdi haftasonu sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı çalışamadıklarını bu durumun müşteri kaybına neden olduğunu dile getiren Koray, ”Haftasonu çalışmamak  bizler için büyük kayıp.  Kazancımızın çoğunu haftasonları karşılıyorduk. Ama kazancımızın daha da büyük kısmını düğün, nişan ,söz gibi faaliyetlerin yoğun yapıldığı sezonlarda oluyordu . Düğünlere gelen kısıtlamayla birlikte haliyle bizim işimiz de fazlasıyla olumsuz etkilendi.” ifadelerini kullandı.

Sigortalı çalışanları olduğunu söyleyen Koray devlet desteğiyle birlikte çalışanlarının sigortasını karşıladığını, ayrıca şuanki yaşanılan süreçten dolayı işletme kirasını ödemekte zorlandığını ve devletin kira desteği uygulamasına başvurduğuna değindi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler