İl Milli Eğitim Müdürü vaka artışı sonrası konuştu

İl Milli Eğitim Müdürü vaka artışı sonrası konuştu

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, okulların Eylül ayında açılması için gerekli hazırlıkları yaptıklarını açıkladı.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan COVID-19 virüsü bugüne kadar on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. Türkiye'de salgınla mücadele kapsamında hayata geçirilen kısıtlamalardan olan eğitim-öğretimde uzaktan eğitim modeline geçilmesi, milyonlarca öğrencinin 2019-2020 eğitim-öğretim yılının 2. dönemi ile 2020-2021 eğitim-öğretim yılının 1 ve 2. dönemlerinin büyük kısmını evlerinde geçirmesine neden oldu.

Öte yandan, aşılama ile koronavirüs vakalarında görülen olumlu düşüş 1 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde uygulanan birçok kısıtlamanın kaldırılmasını beraberinde getirdi. Turizm sezonunun da başlamasını beraberinde getiren kararın ardından vaka sayılarında Türkiye genelinde görülen artış dikkatlerden kaçmadı.

TEPKİ YAĞDI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir." dedi ve yüz yüze eğitim için Eylül ayını işaret etti. Bakan Selçuk'un açıklamasının ardından vaka sayılarında görülen artış birçok sosyal medya kullanıcısının tepkisine neden oldu. Çeşitli sitelerde paylaşımlar yapan vatandaşlar "Plajları doldurmak için eğitimin içini boşalttınız", "Eğitim can veriyor turizmi yaşatmak için", "Turizmden dolayı kapalıyız" gibi sözler ile turizm sezonunda vaka artışının yaşanması ile birlikte Eylül ayında yüz yüze eğitime geri dönülemeyeceğini düşündüklerini belirttiler.

"OKULLAR AÇILACAKMIŞ GİBİ HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ"

Tepkiler sonrası Ajans Aydın muhabirine açıklama yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, 2021-2022 eğitim-öğretim yılını Eylül ayında yüz yüze olarak başlatmayı istediklerini söyledi. Hazırlıklarının da bu yönde olduğunu belirten Okumuş, "Biz açmak istiyoruz. Okullarımız açılacakmış gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kararı Bilim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı verilecek." diyerek nihai kararı bakanlıkların vereceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler