İl Sağlık Müdürü açıkladı

İl Sağlık Müdürü açıkladı

Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, kentteki Covid-19 vakalarının 18-29 yaş aralığında yoğunlaştığını açıkladı.

16-26 Temmuz tarihleri arasında uygulanan Kurban Bayramı tatili sonrasında tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da koronavirüs vaka sayılarında artış görülmüş, tatil nedeniyle nüfusları 5 katına çıkan Kuşadası ve Didim'de virüsün yayılma hızının arttığı düşünülmüştü. 

Tatilin sona ermesi ile birlikte 17-23 Temmuz haftasına ait İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası'nı sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aydın'da her 100 bin kişide 28,06 kişinin koronavirüse yakalandığını açıkladı. Bu rakam 10-16 Temmuz haftasında 16,05 olarak açıklanmıştı.

"HASTANE YÜKÜMÜZ AĞIRLAŞMADI"

Vaka sayılarında görülen artış sonrası Ajans Aydın Gazetesi muhabirine açıklama yapan Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, "Tüm Türkiye'de ki hareketlilik ile birlikte vaka sayılarının ne kadar arttığını görüyoruz. Aydın'da gerek turizm bölgesi olması, gerek turizm bölgeleri için geçiş rotası olması nedeniyle yurt içinden ve yurt dışından çok fazla misafir ağırladı. Doğal olarakta vaka artışımız oldu. Aşı oranı çok iyi olan illerde bu artış olanı hastanelere yansımadı." dedi ve Aydın'a ait güncel Covid-19 yoğun bakım ve entübe hasta sayılarını açıkladı. Açıkgöz, "Şu anda Aydın geneli içerisinde toplam 7 tane yoğun bakımda hastamız var, entübe vakamız ise 1. Bunları da Covid-19 virüsüne bağlamamak lazım, normalde de tüm gribal enfeksiyonlarda da yoğun bakım ve entübe vakalar olabilir. Ancak şunu kesinlikle söyleyebiliriz; ilimizde vaka sayısı artsa da hastanelerde koronavirüs ile ilgili bir yük olduğunu söylemek doğru olmaz. Vaka sayılarımız elbette ki bayram öncesine göre bir artışta, halen artmaya da devam ediyor ancak hastane yatışlarımızda endişeleneceğimiz bir durum söz konusu değil, yoğun bakımlarımızda bir yüklenme söz konusu değil" diye konuştu.

VAKALAR 18-29 YAŞ ARALIĞINDA

Aydın'da ki vakaların 18-29 yaş aralığında yoğunlaştığını da açıklayan Açıkgöz, 30 yaş ve üstü nüfusun koronavirüs tedbirlerine daha fazla özen gösterdiğine dikkat çekti. Açıkgöz, "Şu andaki Covid-19 hastalarımızın büyük bir kısmının 18-29 yaş aralığında olan, aktif olarak dolaşan kişilerden oluştuğunu görüyoruz. Bu da tabii ki tedbirlere uymanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Maske ve tedbirlerin daha fazla uygulandığı 30 yaş ve üstüne göre 30 yaş ve altında çok daha dramatik bir vaka durumu var" ifadelerini kullandı.

Sırası gelen vatandaşların aşı olmasının önemine vurgu yapan Açıkgöz, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmasını bir kez daha hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler