İncirliovalı şampiyona coşkulu karşılama

İncirliovalı şampiyona coşkulu karşılama

4. Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda gümüş ve bronz madalya kazanan Milli Sporcu Aysun Akay, memleketi İncirliova'da törenle karşılandı.

Geçtiğimiz ay Polonya'da düzenlenen 4. Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'na İncirliova Belediyespor bünyesinde bulunan Milli Sporcu Aysun Akay'ın başarısı damga vurdu. Genç sporcu şampiyonada düzenlenen müsabakalarda 100 metrede ikinci, 200 metrede üçüncü oldu. Gümüş ve bronz madalya ile kente dönen Akay, memleketinde düzenlenen tören ile karşılandı. Antrenörü Saim Korkmaz ile birlikte kulübünü ziyaret eden genç sporcu, buradan İncirliova Belediyesi'ne deve sırtında getirildi. Burada İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ve İncirliova Belediyespor Kulübü Başkanı Bekir Kaykı tarafından karşılanan Akay'ı hemşerileri de yalnız bırakmadı.

Akay'ı çiçekler ile karşılayan Başkan Kaya, başarısından dolayı kendini tebrik etti. Genç sporcuya çeyrek altın da hediye eden Kaya, "Yangınlar, sel felaketleri derken ülke olarak zor günler geçirdik. Bu süreçte sporcularımız dünya çapında başarılar kazanarak bizlere umut oldular. Milli sporcumuz Aysun Akay'da dünya çapında bir başarı kazanarak bizi gururlandırdı. İncirliova'mızın adını tüm dünyaya duyurdu. İstiklal Marşımızı Polonya'da okuttu, ay yıldızlı şanlı bayrağımızı dalgalandırdı. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Antrenör Saim Korkmaz hocamıza, İncirliova Belediyespor Kulübü yöneticilerine destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum. İncirliova Belediyesi olarak spora desteğimiz sürecek, sporcularımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

whatsapp-image-2021-09-07-at-13-32-59-1.jpeg

whatsapp-image-2021-09-07-at-13-32-59.jpeg

whatsapp-image-2021-09-07-at-13-33-00-2.jpeg

whatsapp-image-2021-09-07-at-13-33-00.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler