"İNSANLARIMIZ İÇİN, ÜRETİCİ İÇİN, TÜKETİCİ İÇİN ÖNEMLİ FAALİYETLER GÖSTERECEK"

"İNSANLARIMIZ İÇİN, ÜRETİCİ İÇİN, TÜKETİCİ İÇİN ÖNEMLİ FAALİYETLER GÖSTERECEK"

Aydın'ın tanınmış ve köklü ailelerinden Çıldır ailesi, Tepecik Mahallesinde bulunan tarım arazisini Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'a emanet etti.

Aydın'ın köklü ve tanınmış ailelerinden olan Çıldır ailesi, Tepecik Mahallesinde bulunan kendilerine ait tarım arazisini göreve geldiği günden bu yana yaptığı projelerle Efeler halkının gönlüne taht kuran Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'a emanet etti.

Çıldır ailesi Aydın'a ve Efeler'e hizmet vermesi için geçmişte Ulaştırma Bakanlığı'na bağışladıkları Tepecik Hayvan Pazarı'nın batısında bulunan araziyi Efeler Belediyesi'ne bağışladı. Aile üyelerinden Mustafa Çıldır, geçmişte atalarının bulunduğu bağış sonrası arazinin amacına uygun kullanılmadığını dile getirdi. 

whatsapp-image-2020-12-28-at-15-30-58-2.jpeg

Efeler'de tarım için önemli adımlar atan Atay'ın söz konusu araziyi en iyi şekilde değerlendireceğinden emin olduklarını söyleyen Çıldır, "Yaklaşık 110 yıldan beri Aydın’da yaşayan bir aileyiz. Aydın için ne gerekiyorsa her zaman yardımcı olmaya hazırız. Bildiğiniz üzere 64 yıl önce dönemin Ulaştırma Bakanlığı’na 500 dönümlük bir araziyi rahmetli dedem bağışlamıştı. Geçen süreçte bilindiği üzere, bu arazinin amacına uygun kullanıldığını söyleyemeyiz. Bağış amacına uygun kullanılmasından bahsediyorum tabii. Bizler de Bundan dolayı biraz rahatsızdık.

Şimdi de Efeler için, özellikle tarımla ilgili konularda ki tüm çalışmalarını gördüğümüz değerli başkanım Mehmet Fatih Atay’ı desteklemek için, üreticiye destek olmak için ve bölgesel tarıma katkı sağlamak için bu bahsettiğimiz araziyi Efeler Belediyesi’ne bağışlamış bulunmaktayız. 

Biz her zaman kim olursa olsun, Aydın’da taş üstüne taş koyan insanların yanındayız. Hayırlı uğurlu olsun. İleride de biz böyle insanlara yardımda bulunmaya hazırız. Her şey Aydın için, Efeler için." ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ OLAN GÖNÜL GÜZELLİĞİ"

Çıldır ailesinin kendisine güvenerek tarım arazisini kendisine emanet etmelerinden onur duyduğunu belirten Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, aileye teşekkürlerini sundu. Atay, "Bugün Efeler ilçemizde ilk kez  100 yıldan fazla süredir burada yaşayan bir ailenin yapmış olduğu taşınmaz bağışı için toplanmış bulunuyoruz. Bu öyle sıradan bir bağış değil, ben bunun çok farklı bir şey olduğunu düşünüyorum. Şu nedenle bunu söylüyorum; insanların zenginlikleri fazla olabilir, gayrimenkulleride fazla olabilir ama önemli olan insanların gönül zenginlikleridir. Bu tarlanın 58 bin 153 metrekarelik yani Büyükova’da 58 dönümlük çok güzel bir tarlanın bize bağışlanmış olmasının temel nedeni bu dört insan gönlünün güzelliğidir.

whatsapp-image-2020-12-28-at-15-30-58-4.jpeg

Bize bir tek şart koştular kendileri. Buraya yapılacak olan tesise annemizin ve babamızın adının verilmesini istiyoruz dediler. Başka hiçbir şart koşmadılar. Çünkü bu tarlanın insanlarımız için, üretici için, tüketici için çok önemli faaliyetler göstereceği konusunda en küçük bir şüpheleri olmadığı için bize bağışladılar. Bu güven duyguları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. 

İnanıyorum ki bu olayın toplumumuzdaki insanlarımıza örnek bir olay olarak benimseneceği konusundayım. Bu kadar büyük bir tarlayı, sadece annelerinin ve babalarının isimlerini yaşatmak adına, bir yerel yönetim birimine, belediyeye  bağışlanmış olmasından dolayı gurur duyuyorum. Kendilerine de bize duydukları güvenden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

whatsapp-image-2020-12-28-at-15-30-58-1.jpeg

İmza töreninin ardından Başkan Atay, Çıldır ailesi mensuplarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaleme aldığı Yürüyüş kitabını hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler