"İNSANLIK ELMA KOKAN ZEHİR İLE ÖLDÜ"

"İNSANLIK ELMA KOKAN ZEHİR İLE ÖLDÜ"

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Halepçe Katliamı'nın 33. yıldönümünde hayatını kaybedenleri andı.

Tarihi ve yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Halepçe Katliamı, 8 yıl süren İran-Irak Savaşı'nda dönemin devlet başkanı Saddam Hüseyin'in Kürtlere karşı başlattığı "Enfal Hareketi'nin" son aşaması olarak gerçekleşti. Saddam Hüseyin, savaşta İran'a destek vermekle suçladığı Halepçe halkının bombalanması emrini verdi. Bu emir üzerine 16 Mart 1988'de Halepçe semalarına gelen uçaklar, halkın üzerine gaz bombaları yağdırdı. 5 bin kişinin öldüğü saldırıda 7 bini aşkın insan yaralandı.

Binlerce kişi de Halepçe'den kaçarak İran'a ve Türkiye'ye sığındı. Bu kaçış esnasında yüzlerce insan hayatını kaybetti. Daha sonra 19 Ağustos'ta İran ile Irak arasında ateşkes imzalandı. Anlaşmadan 5 gün sonra Irak ordusu, Halepçe'yi geri aldı.

SALDIRGANLARI LANETLEDİ

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, katliamının 33. yıldönümünde hayatını kaybedenleri unutmadı. Saldırının tüm insanlığa yapıldığını ifade eden Yavuz, "33 yıl önce bugün insanlık, elma kokan zehir ile öldü. Bu korkunç katliamı unutmadık, unutmayacağız. İnsanlık tarihinin utanç sayfalarından olan  Halepçe Katliamı’nda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, zalimleri binlerce kez lanetliyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler