Instagram'dan flaş karar

Instagram'dan flaş karar

Sosyal medya uygulaması Instagram, kimlik doğrulamak için yeni bir sistemi hayata geçiriyor. Yeni hesap açacak olan kişiler artık 'video selfie' ile gerçek birer kişi olduklarını kanıtlayacaklar.

İntagram, selfie ile kimlik doğrulamaya başlıyor. Geçen Ağustos’ta hayata geçirilen ancak teknik sorunlar nedeniyle ertelenen 'video özçekim’ özelliği ile yeniden aktif hale getirildi. Instagram kullanıcıların kimliğini doğrulayan güvenlik sistemini yaptığı son açıklamayla küresel çapta kullanıma sundu.

“GERÇEK KİŞİ OLUP OLMADIĞINI ANALİZ EDECEK”

Artık kullanıcıların kimliğini doğrulamak için video özçekimlerini kullanacak olan Instagram biyometrik veri toplanmayacağını ve yüz tanıma teknolojisinin kullanılmayacağını belirterek videonun 30 gün içinde silineceğini iddia ediyor. Kısacası uygulamanın yapay zekası selfie video ile yeni kullanıcıların gerçek kişi olup olmadığını analiz edecek.

“VİDEO SELFİE DOĞRULAMASINI KİMLER YAPACAK?”

Mevcut kullanıcılar için şu anda video selfie ile kimlik doğrulama talebi bulunmazken yeni güvenlik sistemi sadece yeni hesap açılırken zorunlu olacak. Ancak yeni kimlik doğrulama sisteminin önümüzdeki süreçte herkesten istenebileceği belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler