İşcan: 'Motosiklet sürücülerinin can güvenliği önemli'

İşcan: 'Motosiklet sürücülerinin can güvenliği önemli'

Aydın’da yaşanan trafik çilesinden kurtulmak isteyen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği motosikletlere en çok ceza yazılan yıl, 2023 yılı oldu. Ceza yememek ve can güvenliğimiz için gerekli ekipmanlar ne kadara mal oluyor?

Haber: (Yusuf KONRAT)

Motosiklet kullanıcılarının trafikte can güvenliğini sağlamak için Aydın’da gerekli tüm ekipmanların satışını yapan Serkan İşcan, cezaların daha katı olması gerektiğini belirtti. İşcan, “Bunların kontrolleri daha sık yapılmalı ve cezaları caydırıcı olmalı. Baktığımızda ekipmanı yoksa cezası olsa daha mı iyi olur evet daha iyi olur. En azından insanlar bilinçlenir” diye konuştu.

mont.jpg

SÜRÜŞ EĞİTİMİ ALINMALI

Ekipmanlardan ziyade motosiklet deneyiminin önemine vurgu yapan İşcan, “Öncelikle sürüş tekniği alınacak, her bilen binmeyecek motosiklete yani belli bir kilometre belli bir saati geçecek. Önce kendi can güvenliğini alması gerekecek, can güvenliğini alması için dikkati çok açık olacak, bilgisi olacak, trafik kurallarını bilecek yani bunların ağırlıklı olması gerekir” dedi.

EN İYİSİ FİBERGLASS

Kaskların fiyatlara göre değiştiğini belirten İşcan, “Bu kaskların belli bir sertifikası var. Kasklar testlere giriyor, darbe testlerine. Üst segmentler dediğimiz fiberglass kasklar, karbon kasklar bunlar zaten malzeme olarak esnek, kırılmaz, dayanıklı malzemelerdir. Benim dükkanımda en pahalı kask 25 bin TL. Kask fiyatları 2 bin 500 TL’den başlıyor segmentine göre artarak devam ediyor. Tam teçhizatlı bir motosiklet ekipmanı: montu, eldiveni, pantolonu, kaskı, reflektör yeleği gibi bütün malzemeler kalitesine göre 10 bin TL’den başlıyor” diye konuştu.

img-20231216-wa0027.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler