İşte Aydınlıların en çok tercih ettiği balıklar

İşte Aydınlıların en çok tercih ettiği balıklar

Aydın’ın Efeler ilçesinde altı yıldır balıkçılık işiyle uğraşan Hasan Geçkin Aydınlıların en çok tercih ettiği balık türlerini anlattı. Aydınlı vatandaşların en çok tercih ettiği üç balık türünün olduğunu söyledi. Geçkin, “Çipura, levrek ve hamsi Aydınlılar tarafından en çok tercih edilen balık türleri arasında yer alıyor” dedi.

HABER: (Saniye BAŞKAN)

Aydınlı vatandaşların en çok çipura, levrek ve hamsi balıklarını aldıklarını dile getiren Geçkin, “Bu üç çeşit balık türü her zaman daha çok satılıyor. Yaklaşık üç dört aydır levrek mevsimiydi. Üç balık içinde de en çok levrek birinci sırada yer alıyor. Hamsi döneminde de hamsi satışlarımız yoğunlukta oluyor. Bu sene balık çeşidi çok az. Çinekop ve palamut yok denecek kadar azdı. Çipura, levrek gibi balık çeşitleri çok fazlaydı” ifadelerini kullandı.

7-002.jpg

“EN ÇOK BALIK TERCİH EDİLİYOR”

Balık fiyatlarının et ürünleri içinde en uygun fiyata sahip ürünler arasında yer aldığını ifade eden Geçkin, “Bu sebeple vatandaşlar arasında en çok balık tercih ediliyor. Çipura ve levreğin fiyatı 300 liradan başlıyor. Hamsi 100, sardalya 100 liradan satıyoruz. Balık fiyatları havanın durumu doğrudan ilgilidir. En pahalı balık türü olarak lüfer ve kalkan balıkları bin, dil balığı 800 liradan satılıyor. Bu tür balıkları her vatandaş talep etmiyor” dedi.

8.jpg

“AV YASAĞI TERZGAHTAKİ ÜRÜNLERİ ETKİLEYECEK”

Havalar ısındıkça talebin düştüğünü dile getiren Geçkin, “15 Nisan’da av yasağı başlayacak ve Eylül ayına kadar bu yasak devam edecek. Yasaktan dolayı tezgâhtaki balık çeşitlerinde bir azalma meydana gelir. Mart ayı ile balık satışlarında bir düşüş olur. Havalar ısındıkça balığa olan talepte bir düşüş oluyor. Geçtiğimiz eylül ayından bu zamana kadar güzel bir balık sezonu geçirdik. Bu yıl bereketli bir yıl oldu. Geçen seneye göre balık fiyatlarında yüzde yüzün üzerinde bir artış var. Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda hamsinin kilosu 50 liraydı” ifadelerini kullandı.

9.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler